Smaakt de eerder gevolgde cursus Creatief Schrijven naar meer? Kom dan naar onze ONLINE vervolgcursus waar schrijfplezier en het creatieve proces van herinneren, fantaseren en observeren voorop staan. Door de opdrachten word je geïnspireerd tot het schrijven van scenes, anekdotes en gedichten. Laat je verrassen door je eigen creaties!

Tijdens deze cursus breiden we de eerder toegepaste associatie- en schrijftechnieken uit. Onderwerpen die tijdens de zes cursusmomenten aan bod komen zijn onder meer: hoe bedenk je een interessant en levensecht personage, hoe breng je spanning in een verhaal en hoe zorg je ervoor dat de lezer voor zich ziet wat je hebt opgeschreven? Daarnaast gaan we aan de slag met thema, motieven, hoofd- en bijfiguren, perspectief, dialogen, tijd, plaats en ruimte.

De cursus wordt ONLINE op dinsdagavond van 19.30-22.00 en vrijdagochtend van 9.30-12.00 en kost € 129,00. Dit is inclusief lesmateriaal en online lesomgeving.

Data van de dinsdagavondgroep 2020: 21-04, 28-04, 12-05, 19-05, 26-05 en 02-06.
Data van de vrijdagochtendgroep 2020: 24-04, 01-05, 08-05, 15-05, 22-05 en 29-05.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is René-Bil-foto-voor-bij-feedback-Schrijfcursussen-150x150.png

Deze cursus is een goed vervolg op de basiscursus. Inspirerend door de gevarieerde opdrachten waardoor we meteen tot schrijven werden aangezet. De cursuslocatie is uniek. Door zijn ligging en inrichting, ben je even uit je normale omgeving waardoor ik extra geïnspireerd aan de slag ging.
Wat ik heb geleerd? De verschillende aspecten van het schrijven: personages, sfeer, het gebruik van zintuigen, dialogen en plotwerktuigen. Kortom: de gereedschappen van een schrijver en hoe je die effectief inzet.


– René Bil

De cursus was veel meer dan ik had kunnen bedenken. Ik leerde mijn emoties niet weg te stoppen, dingen niet mooier te maken dan ze zijn. Gewoon opschrijven. Mijn fantasie is weer aangeboord en ik ervoer opnieuw hoe heerlijk schrijven is. Niet alleen voor mijn creativiteit maar ook voor mijzelf. Schrijven werkt helend, heb ik ontdekt.
De cursus heeft een goede opbouw van waaruit we steeds meer richting een verhaal schrijven gaan. De theorie zit tussen en in de opdrachten verwerkt. Dat allemaal in een fijne omgeving met inspirerende mede-cursisten.


– Frieda Brouwer