Heb jij het inspiratiespel De Oerkarakters besteld en ben je benieuwd hoe je het spel kunt gebruiken? Vraag dan hieronder gratis handleiding aan. Deze kaarten staan garant voor inspiratie, zelfinzicht en creativiteit. Wil jij verhalen schrijven met interessante, levensechte personages waar je lezers meteen van houden? Maak dan gebruik van een van de zeven oertypische vrouwen, acht oertypische mannen of de twaalf algemene oerkarakters van het spel. Dat spel kun je hier bestellen.

Ben jij een Froukje Fröbel, een Wiebe Winnaar of juist een typische Zwaantje Zorgzaam? Doe de quiz en kom erachter:
welk vrouwelijk of mannelijk oerkarakter ben jij? En wat is jouw algemene archetype?

Zelfinzicht met oerkarakters: vrouwen

Zelfinzicht met oerkarakters:
mannen

Oerkarakters: tijdloos en universeel

De oerkarakters zijn opgetekend door de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung. Hij bestudeerde vele sprookjes, mythes, sages en andere volksvertellingen en kwam een eeuw geleden tot de conclusie dat alle verhalen die ooit over de wereld zijn verteld en geschreven, terug te brengen zijn tot twaalf oerkarakters. Deze archetypes zijn tijdloos en nog steeds onmisbaar voor het schrijven van een goed verhaal. Benieuwd welk oerkarakter jij bent of bij jouw verhaal past? Lees dan vooral verder.

Herkenbare personages

Elk persoon heeft eigenschappen, drijfveren en een levensdoel die je terug kunt brengen tot één dominant oerkarakter. Daarnaast bestaat iedereen ook uit een vrouw- of mantype. Eveneens tijdloze karakters die iedere lezer, kijker of consument waar dan ook ter wereld, herkent. Iedereen, waar je op de wereld ook woont of tot welke cultuur je ook behoort, kan zich met deze oerkarakters identificeren. Vandaar dat schrijvers, kunstenaars en reclamemensen vaak een of meer archetypes in hun film, boek, kunstwerk of commercial stoppen.

Je levensverhaal begrijpen

Wist je trouwens dat de zoektocht naar oerkarakters in je eigen leven ook interessant is. Ideaal voor het schrijven van je levensverhaal, maar ook om je levensloop en keuzes beter te kunnen begrijpen. Ben jij een Zorger of juist een Rebel? En welk karakter heeft jouw (ex-)partner, beste vriend of vriendin? Passen die goed bij elkaar of levert deze combinatie juist veel strijd op? Vraag hieronder een test aan om te kijken welk archetype jij bent en de puzzelstukjes vallen op zijn plek.

Spontane uitbraak van artistieke inspiratie

Het spel is ontstaan na het lezen van vele boeken over archetypes van Clarissa Pinkola Estes, Jean Shinoda Bolen en Marlies Brenters. Hun boeken zorgden bij mij voor een acute uitbraak van artistieke inspiratie en de geboorte van onder meer Solistische Sjoerd, Teake Temperament en Nuchtere Nynke die worden belicht in deze inspiratiekaarten. Ben je benieuwd welke boeken mij precies inspireerden? En welke ik nog wil lezen? Kijk dan onderaan de pagina.

Gratis handleiding van het spel

Wil jij weten wat je allemaal met het spel kunt doen? Vraag dan nu meteen de gratis handleiding aan. Of vraag de test aan en kom erachter of je een Froukje Fröbel, Sexy Silke of een Wiebe Winnaar bent. Vul hieronder je naam en e-mailadres in.

Hiermee ga je overigens ook akkoord met het ontvangen van de nieuwsbrief met daarin nieuws, schrijfaanbod en schrijfopdrachten.


    Deze boeken over oerkarakters inspireren mij

    Dit zijn overigens affiliate links. Je betaalt niets extra maar ik krijg een kleine vergoeding als je het boek koopt.