Is jouw personage een Froukje Fröbel, een Wiebe Winnaar of juist een typische Zwaantje Zorgzaam?
Een levensecht en interessant personage is onmisbaar als je een goed verhaal wilt schrijven.

Schrijf met dit kleurrijke inspiratiespel ‘De Oerkarakters’ een verhaal met een herkenbaar archetype en de lezers zullen zich in hem of haar herkennen. Maak jij binnenkort kennis met onder meer Sexy Silke, Solistische Sjoerd en Teake Temperament?

Doe de quiz voor mannen, vrouwen of de quiz voor algemene archetypes en kom erachter wie jij bent.

Bestel het spel hier.

Heb je altijd al verhalen willen schrijven maar kom je er thuis niet aan toe? Ben je benieuwd welke mooie woorden, zinnen en verhalen in je schuilen? Misschien is deze schrijfcursus dan wat voor jou.

Tijdens de online cursus Fun, Focus en Flow activeer ik jouw vergeten herinneringen, laat ik je kennismaken met beeldspraak en leer ik je schrijven met je zintuigen.

Je krijgt inspirerende schrijfopdrachten en schrijft ter plekke verhalen, anekdotes en scenes.

Je leest voor en luistert naar elkaars teksten. We schrijven in een kleine groep waar een fijne en veilige sfeer voorop staat.

De cursus bestaat uit zes lessen. Meer info en aanmelden kan via deze pagina.

 

Kom dan naar onze vervolgcursus waar schrijfplezier en het creatieve proces van herinneren, fantaseren en observeren voorop staan. Door de opdrachten word je geïnspireerd tot het schrijven van scenes, anekdotes en gedichten. Laat je verrassen door je eigen creaties.

Tijdens Verder met Fictie breiden we de eerder toegepaste associatie- en schrijftechnieken van Fun, Focus en Flow uit. Onderwerpen die tijdens de zes cursusmomenten aan bod komen zijn onder meer: hoe bedenk je een interessant en levensecht personage, hoe breng je spanning in een verhaal en hoe zorg je ervoor dat de lezer voor zich ziet wat je hebt opgeschreven? Daarnaast gaan we aan de slag met thema, motieven, hoofd- en bijfiguren, perspectief, dialogen, tijd, plaats en ruimte. 

Deze cursus geef ik nu uitsluitend online. Meer info en aanmelden via deze pagina.

Deze masterclass helpt jou bij het creëren van een rond personage met een verlangen.  Je leert verschillende tools om jouw personage steeds beter te leren kennen en jouw verhaal op poten te zetten. 

De Masterclass bevat een video met inspirerende schrijfopdrachten en schrijfvragen (die zorgen voor een spontane uitbraak van artistieke inspiratie, yeah!!), een bestanden om de structuur voor jouw personage uit te werken en een bestand voor de structuur van jouw onweerstaanbaar verhaal. 

En ik heb iets heel tofs toegevoegd: Een database met onweerstaanbare foto’s van personages waardoor deze persoon meteen tot leven komt. De database bestaat uit mannen, vrouwen en kinderen. Inspiratie verzekerd! 

De Masterclass kun je aanschaffen via deze link. Je hebt dan direct toegang en kunt meteen beginnen. 

Wat wil jij deze zomer gaan doen?

De zomer staat voor de deur. Een periode van rust, opladen en lekker buiten leven. De zomer is ook een periode van afleiding, vakantie en verleiding om andere dingen te doen dan je eigenlijk van plan was zoals schrijven, bewegen of gezond eten.

Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, met dit schrijfjournal maak je tijd vrij voor schrijven en bewust leven.

Vul de bladen met je dromen, met je de dingen waarmee je worstelt of die je bang maken.Wat zou je deze zomer willen loslaten? Wat zou je willen ontdekken of herontdekken?

Hoe wil je je voelen? En waarop wil je je de komende tijd focussen?

30 dagen lang staat er per dag een lege schrijfpagina voor je klaar en een journalpagina met verschillende vragen en afvinklijstjes. Zomerse schrijfinspiratie verzekerd!

Meer info en aanmelden via hier.

Wil je deze zomer lekker doorschrijven? En wil je niet wachten tot de cursus Fun, Focus en Flow in september begint?

Ga dan zomerschrijven! Je krijgt in 1x toegang tot alle lessen van de Fun, Focus en Flow, zodat jij meteen kan beginnen met schrijven. De lessen bestaan uit een video, werkboek en veel extra schrijfmateriaal.

Je krijgt toegang tot de Fun, Focus en Flow Community waar je 24/7 al jouw vragen kan stellen en verhalen kunt delen. Doordat alle leden van Fun, Focus en Flow (en Ingeborg Hoogsteen) hierin zitten, is er op elk moment van de dag wel iemand die jouw vragen kan beantwoorden. Zo kun jij snel weer verder.

Na de zomer houd je toegang tot alle lessen (inclusief updates en uitbreidingen) en blijf je lid van de Fun, Focus en Flow-Community. Zo durf en blijf je ook na de zomer gegarandeerd lekker schrijven.

Ja, ik doe mee en wil meteen beginnen

Verras iemand met een cadeaubon van Bureau Twirrewyn. Heb je zelf genoten van een van mijn schrijfcursussen of workshops en wil je anderen daar in laten delen?

Zoek je een geschikt cadeau voor een verjaardag, feestdag of wil je iemand zomaar verrassen? Geef dan een tegoedbon cadeau.

Je kunt zelf het bedrag bepalen. Wanneer je een cadeaubon bestelt, kun je die ophalen of ik stuur de bon mooi verpakt op.

Wil je een cadeaubon bestellen, neem dan contact met me op.

In januari gaf ik een schrijfchallenge ‘Ontdek de Magie van Creatief Schrijven.’ Die werd lovend ontvangen en ook haalde ik er een halve pagina in het Friesch Dagblad mee. Een enthousiaste deelnemer aan deze challenge, had de krant getipt. Hier vind je het artikel.

Kon je er in januari niet bij zijn maar je deze vijfdaagse schrijfdaagse alsnog volgen, dan kan dat.

Neem de eerste stap en begin met schrijven. Schrijf je in voor deze challenge en zet je voornemens om in daden. Meld je hier aan.

Droom je ervan om verhalen te schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen?
Twijfel je of er wel iemand op jouw verhaal zit te wachten?
Vraag je je af of je de moeite waard bent om te lezen?
Blijf je hangen in uitstelgedrag?
Wacht je tot je een briljante ingeving krijgt?
Vertoon je schrijfontwijkend gedrag en blijf je maar excuses of smoezen verzinnen om maar niet te beginnen met schrijven?
Speelt je innerlijke criticus dermate op dat je bij voorbaat maar niet begint?

Herkenbaar? Volg dan deze interactieve masterclass en overwin jouw schrijfblokkade.
Meld je aan en start nu meteen.