Ik houd van verhalen schrijven met alles wat erbij hoort: het verzinnen van personages, hun levensverhaal ontrafelen en bedenken waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen, waarom ze bepaalde dingen zeggen of doen. Of juist niets zeggen of doen wat ze willen.

Saai zonder conflict of crisis

Maar met alleen een interessant personage heb je nog geen verhaal. Als jouw hoofdpersoon geen crisis doormaakt, geen conflict aangaat, wordt een verhaal saai. En dat wil je niet. Renate Dorrestijn zegt dan ook in Het geheim van de schrijver ‘In de hele wereldliteratuur is er slechts één plot, namelijk het conflict.’

Personages hebben verlangens en ambities

Verhalen gaan om personen die iets heel graag willen maar dat niet zo makkelijk voor elkaar krijgen. Ze hebben een diep verlangen of ambitie maar iets of iemand houdt dat tegen.

Tijdens de schrijfochtend van 12 maart gaan we daarom aan de slag met het boekenweekthema van 2021: tweestrijd ofwel troubles. Vanuit je eigen huis of kantoor gaan we conflicten verzinnen, uitdiepen of herkennen. Aan het eind van de ochtend heb je een of meerdere teksten geschreven die je kunt uitwerken tot een scene, verhaal, blog, webtekst of je eigen boek.

Wat vonden anderen van zo’n schrijfochtend?

Dit schreef iemand erover: “Het was echt heel leuk en inspirerend. Wat een simpele foto en een boeiende workshop al niet naar boven kan halen aan fantasieën. Ik ben er nog van onder de indruk. Een aanrader.” 

Of: “Echt een geweldige ervaring. Voor iedereen die een personage uit zijn verhaal wil uitdiepen, wil leren creatief te schrijven of gewoon een leuke ochtend wil hebben.” 

Schrijven in een kleine groep

We schrijven in een kleine groep waar een fijne en veilige sfeer voorop staat. Er kunnen daarom maximaal 10 mensen meedoen. De vorige schrijfochtend was in korte tijd uitverkocht dus wacht niet met aanmelden.

Doe je mee? Inspiratie, creatie en schrijfplezier verzekerd. Schrijf je hier in of op bit.ly/schrijfochtendmaart