schrijfcoaching

met aandacht voor jou

en jouw verhaal 

wat is schrijfbegeleiding

Het wordt ook wel individuele schrijfcoaching genoemd. Het is vooral geschikt als je de vragen hieronder met ‘ja’ kunt beantwoorden.

 • Wil jij ook aandacht voor jou en jouw verhaal?
 • Weet je dat je meer met je verhaal of met schrijven wil doen?
 • Heb je last van blokkades, angsten en duiveltjes op je schouder of lukt het je gewoon niet in je eentje?
 • Zoek je een boost om het verhaal gewoon te gaan schrijven?
 • Wil je schrijven in een inspirerende, veilige en rustgevende omgeving?
 • Wil je persoonlijke aandacht en meteen meters maken?

Op dit moment begeleid ik meerdere mensen met het schrijven van een verhaal dat zij heel graag willen schrijven en waarvan zij voelen: dit verhaal moet geschreven worden.

 

Zij kozen voor een persoonlijk schrijftraject
bij Ingeborg van Bureau Twirrewyn

Ik worstelde met vasthouden aan mijn planning en mijn eigen onzekerheid. Ik koos voor Ingeborg als schrijfcoach omdat ik bij schrijfworkshops merkte ik dat Ingeborg intuïtief te werk gaat en dat sprak mij aan. Ze gaf me zelfvertrouwen om verder te gaan en inzicht in bepaalde dingen die mij in de weg staan bij het schrijven.

Het werken met Ingeborg vind ik heel fijn. Ze snapt wat ik bedoel en is werkelijk in me geïnteresseerd. Het begrip van haar kant vind ik heel waardevol. De ruimte om persoonlijke zaken te delen, die mij weer inzicht geven in mijn personages.

Ingeborg is open en creatief, reikt goede ideeën aan op de juiste momenten. Bovendien vind ik haar professioneel en kundig. Kortom: ik raad haar zeker aan.

– Titia Lindeboom

 Ik houd van schrijven maar vaak ben ik al doordrenkt met zwartgallige moedjes. Ingeborg weet me hier vakkundig weg te houden.

Na de schrijfcursussen koos ik voor een individueel traject om mijn vorm te vinden om te schrijven. Ik ben Ingeborg enorm dankbaar voor de lessen en de lichtheid die ermee gepaard gaat. Ik heb de flow weer gevonden.

Het werken met haar is fantastisch. Ze is zo’n cheerleader voor me. Het levert me veel kennis over mijzelf en plezier in het schrijven op. En vertrouwen in mijn kunnen. Wil je met plezier schrijven en je vorm vinden, jezelf vinden in het schrijven? Ga dan naar Ingeborg.

– Esther de Witte Hoogeveen

Ik koos voor Ingeborg vanwege haar rust, kennis, inhoud en prettige persoonlijkheid. Ingeborg creëert altijd een veilige context waarbinnen ik kan schrijven. Na een cursus was de keuze voor een individueel traject bij haar makkelijk gemaakt. Ik wilde meer kleuring aan mijn verhaal geven. Het traject bood ruimte om de meer persoonlijke thema’s te bespreken, te onderzoeken en eventueel te verwerken in een verhaal.

Het werken met Ingeborg heb ik als prettig, gezellig en toch professioneel ervaren. Nooit dwingend, maar altijd ruimte voor eigen inbreng. Het leverde me niet alleen meer inzicht in mijn thematiek op vooral ook het plezier in schrijven.

– Hieke Ferwerda

Ik doe een individueel schrijftraject met Ingeborg en ze is echt megagoed. Vanaf de eerste minuut merkte ik dat ik met een professional te maken heb. Ze is scherp, to-the-point en trekt in een bizar korte tijd je verhaal uit je pen. Echt geweldig. Daarnaast is ze ook nog warm, gezellig en een ware expert op haar vakgebied. 

Toen ik met haar ging samenwerken, voelde ik dat er ruimte was voor mij om mijn verhaal te doen en toe lichten wat ik wilde in het traject. Ze luisterde en stelde goede vragen. Vragen die mij verder hielpen om mijn vraag nog scherper te krijgen, waardoor het traject nog meer op maat kwam. Door haar krijg ik schrijftools aangereikt die ik in vervolgtrajecten en in mijn werk altijd met me mee zal nemen. De resultaten zijn meervoudig: ik heb een stap gezet in de verwerking van mijn verleden, door deze nogmaals te bezoeken door de herinneringen op te schrijven. Ten tweede heb ik aan het einde van het traject een boek geschreven met als doel anderen te helpen en te inspireren.  

– Danielle Eerenberg – van Heck

 

Ingeborg van Bureau Twirrewyn kwam via via op mijn pad. Na de eerste ontmoeting wist ik direct: dit is wat ik nodig heb! Nu schrijf ik mijn verhaal en geeft Ingeborg mij inzicht en overzicht. Ze helpt me de ‘grote chaos’ in mijn hoofd transformeren naar hapklare brokken.

Ze neemt mijn blokkades en angst (kan ik dit wel?) weg door haar creatieve schrijfopdrachten. Ze geeft inzicht en houvast in structuur van mijn boek. En soms zonder dat ik het door heb, staat er ineens een fundament van mijn boek! Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet een schrijftraject bij Ingeborg te volgen. Zelf had ik deze stappen nooit zo (snel) gezet! 

– Lutske Sytema

Waarom schrijfcoaching?

 Waarom je bij mij in goede handen bent? Van mijn cursisten, coachees, leerlingen en examenkandidaten
krijg ik vaak terug dat ik:

 • het programma bied dat past bij jouw schrijffase
 • je vertrouwen geef
 • en inspirerend lesmateriaal heb
 • me goed voorbereid
 • de opdrachten supergoed opbouw
 • enthousiast ben, activeer en inspireer
 • een fijne, vertrouwde en veilige sfeer creëer
 • voor goede interactie in de groep zorg
 • aantoonbare kennis en ervaring heb

 Meer weten over mij? Klik dan hier. Wil je lezen wat anderen van mijn cursussen vinden? Klik dan op de referenties. Benieuwd of ik ook wat voor jou kan betekenen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact met mij op over de mogelijkheden.

 

 

Voor wie is schrijfbegeleiding geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die graag aandacht voor zijn of haar verhaal wil, gemotiveerd aan de slag wil met schrijven, daar tijd en geld voor over heeft en zich in de stellingen hieronder herkent.

Je wilt graag meer doen met schrijven. Maar weet niet hoe. Thuis heb je al een paar keer geprobeerd om het op te pakken. Allereerst de nodige tijd vrijgemaakt, mooie pennen en notitieboekjes gekocht en toen gewoon begonnen met je verhaal. Toch gaat het niet zoals je had gehoopt. Je zoekt uitvluchten, staart naar een leeg vel of weet niet hoe je je gedachten logisch en leesbaar op papier krijgt. Zit je innerlijke criticus je dwars, word je geblokkeerd door angsten en twijfels of geef je altijd iets voorrang waardoor het echte schrijven er maar niet van komt? 

Laat mij jou dan helpen. Mijn naam is Ingeborg Hoogsteen en ik deel graag mijn liefde voor verhalen, schrijven, lezen en structuur met jou. Ik geef laagdrempelige schrijfcursussen, trainingen, organiseer schrijfweekenden en ben een schrijfdocent met oprechte aandacht voor jou en jouw verhaal.

Een individueel schrijftraject gericht op jou en jouw verhaal

Een individueel schrijftraject begint met een kennismakingsgesprek waarin jij jouw verhaal vertelt. Waar je staat. Wat er speelt. Wat je graag zou willen. Ik luister met volle aandacht naar heel je verhaal en samen onderzoeken we wat je nodig hebt om jouw verhaal te vertellen

Op basis van dit gesprek maak ik een training op maat voor jou. Die bestaat onder meer uit:

 • creatieve, associatieve, tekstuele en inspirerende theorie en opdrachten om je schrijfwerk te verdiepen en te verbeteren
 • oefeningen om gewoon te beginnen met je verhaal
 • benodigde coach-, feedback- en schrijfsessies in Marrum (of Zoom)
 • huiswerkopdrachten
 • deadlines, je mailt de uitgeschreven teksten op of voor de afgesproken dag en tijdstip (stok achter de deur)
 • feedback, herschrijftips en bemoediging op je schrijfwerk

Drie dagen schrijven in een schrijfhuisje aan de voet van de zeedijk

Voel je dat het tijd is voor jouw verhaal? Maar vind je het lastig om de rust en ruimte te vinden om te schrijven?

Trek je dan drie dagen terug in een schrijfhuisje in Marrum met mij als schrijfcoach binnen handbereik. Ik kom langs om je te begeleiden zodat je zonder afleiding aan je verhaal kunt werken. Omringd door een rustgevend landschap, inspirerende mensen en alle aandacht voor jou en jouw verhaal.

Geniet aan de rand van de Waddenzee van een verblijf in een van de twee schrijfhuisjes met veel privacy. Hier kun je genieten van de weidsheid, rust en stilte. Een ideale plek om rustig te schrijven en heerlijk uit te waaien. Loslaten, opladen en schrijven

Wil je even overleggen? Mail of bel me gerust. 

wacht niet langer en zet de
eerste stap om jouw verhaal
woorden te geven