Ik ben ingeborg

creatieve schrijfcoach

Schrijfworkshops 

Klik op de afbeelding of de knop als je meer wilt weten over één van mijn workshops.
In mijn agenda zie je wanneer ze zijn en of er nog plek is. 

Wil je liever een 1-op-1 sessie met mij inplannen? Kijk dan even op deze pagina.  

Vertellen of vertonen? Over de belangrijkste schrijftechniek show don’t tell 

Hoe schrijf je een verhaal zo op dat de lezer het voor zich ziet en wil doorlezen? Tijdens deze workshop laat ik je met wat theorie en verschillende schrijfopdrachten ontdekken hoe jouw scene zo leest alsof je erbij bent. 

Woorden, klanken en ritmes
omzetten in taal en poëzie

We gaan spelen en experimenten met taal en aan de slag met mooie dichtvormen. Kom jij woorden, klanken en ritmes omzetten in poëzie?Je krijgt inspirerende schrijfopdrachten en schrijft ter plekke gedichten.

Schrijf een portret over een persoon of personage op basis van een foto 

Met creatieve schrijfopdrachten geven we een personage of bestaand iemand weer in een kleurrijk palet aan ervaringen, dromen, angsten, ambities en levenslessen. Inspiratie, creatie en schrijfplezier verzekerd. 

Dialogen schrijven,
wat personages zeggen

Ieder verhaal heeft geschreven gesprekken nodig. Geef je personage een stem en kom dialogen schrijven. Kom erachter hoe je je personage anders laat reageren dan je als lezer verwacht.

De zeven gezichten van jou,
zelfinzicht met oerkarakters 

De vrouwen van mijn inspiratiespel De Oerkarakters staan garant voor inspiratie, zelfinzicht en creativiteit. Aan de hand van Nynke, Silke, Doutzen, Zwaantje, Claire, Froukje en Lies ontdekken we verbazingwekkend veel over onze eigen drijfveren en valkuilen. Voel jij je verwant met de koele carrièrevrouw Claire of zou je iets kunnen opsteken van de wulpse Silke?

De twaalf oerkarakters in jou,
zelfinzicht met oerkarakters

De zoektocht naar de archetypes in je leven is niet alleen inspirerend en interessant maar het biedt ook veel stof tot nadenken en schrijven. Ben jij een Zorger of juist een Rebel? Of ben jij een mix? Zitten die karakters elkaar om de weg of vormen ze samen een harmonieus geheel?  Leer hoe je deze oerkarakters kunt herkennen en begrijpen, en hoe je ze kunt gebruiken om beter te communiceren en meer in balans en harmonie met jezelf en anderen kunt leven. Als je eenmaal de archetypes kent, zie je ze overal. 

De muziek van je leven 

Welke liedjes vertellen het verhaal van jouw leven? Met de workshop de muziek van ons leven gaan we waardevolle herinneringen opschrijven en terughalen. Soms zijn het de woorden van een liedje, het moment dat we met bijzondere mensen deelden of raakt de zangstem iets bij je. Schrijf je mee?

De Acht mannen in jouw leven 

De mannen van mijn inspiratiespel De Oerkarakters staan garant voor inspiratie, zelfinzicht en creativiteit. Aan de hand van Sjoerd, Meindert, Sybe, Teake, Casper, Douwe, Wiebe en Hylke ontdekken we verbazingwekkend veel over de acht mannen in jouw leven, hun drijfveren en valkuilen. Voel jij je verwant met de sympathieke Meindert of zou je iets kunnen opsteken van de charmante Hylke?  

Workshops in mijn schrijfstudio in Marrum

In mijn eigen schrijfstudio in Marum geef ik regelmatig schrijfworkshops. Tijdens deze ochtenden, middagen of avonden krijg je inspirerende schrijfopdrachten en schrijf je ter plekke verhalen, gedichten, anekdotes of scenes. We schrijven in een kleine groep in een fijne en veilige sfeer. Inspiratie, creatie en schrijfplezier staan voorop. Je deelt wat je wilt delen. Niets moet.

 

Hoe ziet een schrijfworkshop eruit?

We starten met een kop koffie of thee en pakken daarna de pen op voor een opwarmertje dat jouw schrijfflow op gang brengt. 
Daarna gaan we aan de slag met het onderwerp van de workshop.

Je krijgt toepasbare theorie en bijpassende schrijfopdrachten. Je schrijft ter plekke de opdrachten uit en leest voor (alleen als je dat wilt) en luistert naar elkaars uitwerkingen en teksten. Ingeborg begeleidt het schrijfproces. We werken in een kleine groep waar een fijne en veilige sfeer voorop staat.

Schrijf je mee? Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen dus wacht niet langer.

Klik op de knop voor meer informatie.

 

Lichaamstaal en emoties beschrijven zonder clichés

Meer dan negentig proces van wat iemand zegt, zegt hij met zijn handen, voeten, houding, gebaren, stem en ogen. Leer hoe je de non-verbale communicatie van jouw personage zonder clichés omschrijft. 

Datum volgt. Belangstelling? Stuur een berichtje. 

Tweestrijd en conflict

Hoe interessant je personage ook is, zonder crisis of conflict leest een lezer niet door. Kom conflicten herkennen, verzinnen en uitdiepen tijdens deze workshop over troubles ofwel tweestrijd tussen onderbuis en verstand. 

Datum volgt. Belangstelling?
Stuur me een berichtje. 

Liever een van deze schrijfworkshops
via zoom volgen?

Wat heb je nodig voor een online schrijfworkshop?

Pen, papier en een open geest. Een plek om je terug te trekken van eventuele familieleden is wenselijk. Alhoewel, we zijn gewend huisdieren en kinderen in en uit beeld te zien bewegen.

We werken via Zoom, dus zorg dat je dat programma gedownload hebt op je computer of telefoon. Je ontvangt na inschrijving de link naar de Zoom-meeting. Er is een mogelijkheid voor aanvang van de workshop om een korte rondleiding te krijgen als je niet bekend bent met dit programma.

Datum volgt. Belangstelling?
Stuur een berichtje. 

Datum volgt. Belangstelling? Stuur een berichtje. 

Datum volgt. Belangstelling? Stuur een berichtje. 

Laten we samen gaan schrijven

Bel 

06-20016410

Of ga je voor een digitale  workshop die je op een zelf gekozen tijdstip volgt? 

Wat heb je nodig voor een digitale schrijfworkshop?

Pen, papier en een open geest. Een plek om je terug te trekken van eventuele huisdieren en huisgenoten is wenselijk. Je ontvangt na inschrijving de inloggegevens van mijn online schrijfacademie. Daar log je in en klikt op de door jou bestelde workshop en ga laat je verrassen.
Je hebt drie maanden toegang tot deze digitale schrijfinspiratie. 

Waarom een opgenomen online workshop?

  • Je schrijft in je eigen omgeving en wanneer het jou uitkomt
  • Je krijgt inspirerende schrijfopdrachten, video’s en heel veel schrijfinspiratie
  • Je kunt drie maanden lang eindeloos herhalen
  • Leg pen en papier maar klaar want je kunt meteen beginnen.
  • Wedden dat ook jij niet meer kunt stoppen met schrijven? Klik op de links hieronder en begin. 

Pakkend lichaamstaal en emoties beschrijven 

Lichaamstaal is onmisbaar in een onweerstaanbaar verhaal. Toch lees je vaak wat een persoon zegt en hoe hij daarbij kijkt. Dat is slechts
7 % van hoe een persoon overkomt. De rest, zo’n 93 %, zegt hij/zij met zijn handen, voeten, houding, gebaren, stemgeluid en ogen. Oftewel: met lichaamstaal.

Hoe omschrijf je onweerstaanbare  non-verbale communicatie? Dat leer je tijdens deze online schrijfworkshop.

Bedenk een woest aantrekkelijke personage  

Creër een woest aantrekkelijk personage dat jij alleen kunt bedenken. Tijdens deze workshop leer je je personage steeds beter kennen. Je ontdenkt zijn angsten en verlangens. Na deze workshop heb je het begin van jouw verhaal. 

Nu tijdelijk met database met onweerstaanbare foto’s van interessante mannen, vrouwen en kinderen die je verhaal uit je pen trekken. Inspiratie verzekerd. 

Overwin jouw schrijfangst en begin met schrijven

Wacht je al heel lang op een briljante ingeving?
Blijf je hangen in uitstelgedrag?
Vertoon je schrijfontwijkend gedrag en blijf je maar excuses of smoezen verzinnen om maar niet te beginnen met schrijven?
Volg dan deze interactieve workshop en overwin jouw schrijfblokkade. Niets staat jou meer in de weg om jouw verhaal op papier te knallen. 

Testimonials

“Het werken met Ingeborg is fantastisch. Ze is zo'n cheerleader voor me. Ik ben dankbaar voor haar lessen en de lichtheid die ermee gepaard gaat. Het levert me veel kennis over mijzelf en plezier in het schrijven op. Ik heb de flow weer gevonden. "

Esther de Witte Hoogeveen

“De opbouw en inhoud van de workshops zijn erg sterk en de verschillende opdrachten houden goed verband met elkaar. De manier van presenteren is ook erg prettig en open. De opdrachten overtroffen mijn verwachtingen in hoe inspirerend ze waren. Ik kreeg meer inzicht in mijn hoofdpersonages en in mijn eigen proces. "

Leander

"Tijdens het schrijven vond ik iets terug wat ik sinds mijn middelbareschooltijd onder een kleedje had weggestopt: zin in het spelen met woorden."

Corrie Dijkstra

"Ingeborg steekt anderen met haar bevlogenheid aan. Ze zorgt voor een vertrouwelijke omgeving waardoor er een open sfeer is en iedereen durft. Het leverde me zelfvertrouwen, inspiratie en rust op. En even het zetje tot doorpakken."

Leah Bijlsma

wacht niet langer en zet de
eerste stap om jouw verhaal
woorden te geven