schrijven

en uitwaaien in marrum 

Voel je dat het tijd is om jouw verhaal aan het papier toe te vertrouwen? Maar is er altijd iets dat voorrang krijgt boven een ongestoord schrijfmoment? Wil je de rust en ruimte ervaren om te schrijven?

Trek je drie dagen terug in een schrijfhuisje in Marrum. Mijn woonplaats werd wereldberoemd in 2006. Zie hieronder waarom. Om te werken aan je verhaal zonder afleiding. Omringd door een rustgevend landschap, inspirerende mensen, begeleiding en support van een schrijfcoach en alle aandacht voor jou en jouw verhaal.

Lekker back to basic in een van de twee schrijfhuisjes in een buitengewoon mooi natuurgebied: het Noarderleech. De schrijfhuisjes staan aan de rand van de Waddenzee en hebben veel privacy. Hier kun je genieten van de weidsheid, rust en stilte.
Een ideale plek om rustig te schrijven en heerlijk uit te waaien. Wil je even nadenken over je verhaal of even je benen strekken? Wandel dan de dijk over naar een uniek natuurgebied in Nederland dat als buffer tussen bouwgrond, zeedijk en Waddenzee dient.

De natuur is daar alle seizoenen zo prachtig. Zomers grazen er verschillende dieren tussen de slenken en zijn er talloze vogels te bewonderen. ’s Winters is het Noarderleech een spektakel van de elementen.

Regelmatig huur ik een huisje samen met een schrijfvriendin, midden in de natuur, waar ik ongestoord kan schrijven, me volledig kan richten op mijn verhaal en ondertussen mijn verhaal kan delen en met elkaar kan sparren.

‘Dat wil ik ook,’ hoor ik schrijvers die ik begeleid vaak zeggen. ‘Rust, tijd, focus en een ongeremde schrijfflow zodat ik uren kan schrijven.’ En dan: ‘Waar moet ik heen? Kan ik dat helemaal alleen?’

Je hoeft het niet alleen te doen. Kom schrijven in Marrum met mij binnen handbereik.

Back to basic in een schrijfhuisje
om op te laden en ongestoord te schrijven:

  • drie dagen ongestoord in je boek duiken of ontspannen schrijven voor jezelf
  • vorderingen maken met het schrijven van je boek, zodat je het deze keer ECHT gaat doen in plaats van zeggen dat je het wilt
  • mét begeleiding van mij als schrijfcoach, zodat je lekker blijft schrijven en vele pagina’s volschrijft of typt.
  • schrijven met zelfvertrouwen, focus en flow
  • twee keer overnachten in een echt schrijfhuisje, met een weids uitzicht over het Noarderleech en uitzicht op Ameland
  • na drie dagen uitgerust, geïnspireerd én met volgeschreven bladzijdes naar huis terugkeren

Hoe zou het zijn als je drie dagen volledig aan je verhaal mag werken?

Je even weg bent van de waan van de dag?

Zodat je kunt loslaten, opladen en heel veel schrijven?

Je echt tijd voor jezelf hebt?

Je uitwaait achter en op de zeedijk en daarna weer in je fijne schrijfbubbel stapt?

Je ontspannen en ongestoord gaat schrijven?

Alleen maar doet wat je wilt?

En dus niet doen wat je normaal telkens van je schrijven afhoudt?

Mét intensieve begeleiding van mij als schrijfcoach

Waardoor je blijft schrijven

En je verhaal nu echt op papier komt?

Zij gingen je voor

Tijdens het schrijven vond ik iets terug wat ik sinds mijn middelbareschooltijd onder een stoffig kleedje had weggestopt:  zin in spelen met woorden. 

We schreven op een erg mooie locatie, de interactie was superfijn en zowel de uitleg als de opdrachten van Ingeborg waren inspirerend. Ik vind Ingeborg erg creatief en ze inspireert mensen door haar enthousiasme. 

Voor mezelf kiezen, was de voornaamste reden dat ik me opgaf voor het schrijfweekend. Ik hoopte inspiratie, creatie en rust te vinden en dat is gelukt. 

– Corrie Dijkstra

Ik wilde meters maken met mijn manuscript in een fijne omgeving. Ik heb in rust en zen veel pagina’s herschreven. Rust is toch het beste is om creatief te schrijven. 

Ingeborg is enthousiast, duidelijk en veelzijdig.

– Marjan 

Ik twijfelde of ik goed genoeg zou zijn in schrijven. Maar ik besloot het gewoon te gaan ervaren en dan pas te oordelen. 

Het was een fijn weekend met leuke opdrachten en een inspirerende locatie. Er was een ongedwongen sfeer met een perfecte balans tussen opdrachten en eigen invulling.

Ingeborg kan goed ontzorgen en creëert veiligheid. Ze steekt anderen met haar bevlogenheid aan. Ze zorgt voor een vertrouwelijke omgeving waardoor er meteen een open sfeer is en iedereen durft. 

Deze schrijfvakantie leverde me zelfvertrouwen, inspiratie en rust op. En even het zetje naar doorpakken. 

Ik raad een schrijfvakantie van Ingeborg echt aan want naast totale ontspanning, geef je jezelf de ruimte om echt even het dagelijkse leven uit te zetten en je alleen te richten op schrijven. 

Vanaf nu ga ik tijd vrijmaken om meer te kunnen schrijven. 

– Leah Bijlsma 

Ik was toe aan wat tijd voor mezelf en was nieuwsgierig naar het schrijven van verhalen. Via Google vond ik het schrijfweekend van Bureau Twirrewyn en besloot er blank in te gaan. 

Ik was blij verrast door het enthousiasme van Ingeborg en van haar goede voorbereiding. Alles was prima geregeld en het voelde heel vrij. 

De schrijfopdrachten vond ik inspirerend. Ze zetten me lekker aan het schrijven. Dat was heel fijn. Ingeborg heeft een prettige en positieve uitstraling en gaf mij vertrouwen om te durven schrijven. 

Ik raad een schrijfvakantie zeker aan want zoals Ingeborg die geeft is dat erg fijn, gezellig en leerzaam. Ze is open, luistert en geeft goede tips. 

Ik neem mee dat alles wat uit je pen komt, goed is en dat je creatief wordt in het bedenken en schrijven van verhalen. 

Wie schrijft, die blijft …. 

– Cisca Nijholt

Ingeborg is echt megagoed. Vanaf de eerste minuut merkte ik dat ik met een professional te maken hebt. Ze is scherp, to-the-point en trekt in een bizar korte tijd je verhaal uit je pen. Daarnaast is ze ook nog warm, gezellig en een ware expert op haar vakgebied. 
Ze luistert en stelt goede vragen. Vragen die mij verder hielpen om mijn vraag nog scherper te krijgen, waardoor mijn traject nog meer op maat kwam. Door haar krijg ik schrijftools aangereikt die ik in vervolgtrajecten en in mijn werk altijd met me mee zal nemen.

Ik heb een stap gezet in de verwerking van mijn verleden, door deze nogmaals te bezoeken door de herinneringen op te schrijven. Daarnaast heb ik straks een boek geschreven met als doel anderen te helpen en te inspireren.  

Danielle Eerenberg – van Heck

Via via kwam Ingeborg op mijn pad, Na de eerste ontmoeting met haar wist ik direct: dit is wat ik nodig heb! Nu schrijf ik mijn verhaal en geeft Ingeborg mij inzicht en overzicht. Ze helpt me de ‘grote chaos’ in mijn hoofd te transformeren in hapklare brokken. 

Ze neemt mijn blokkades en angst (kan ik dit wel?) weg door haar creatieve schrijfopdrachten.

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om bij Ingeborg een schrijftraject te volgen. Zelf had ik deze stappen nooit
(zo snel) gezet.

Lutske Sytema

Ingeborg begeleidt op zo’n leuke, ongedwongen manier. Ze verduidelijkt de theorie helder aan de hand van voorbeelden en ze is zo heerlijk open, vol fantasie en positief.

Ik heb veel van haar geleerd. En het belangrijkste: ze heeft mij enthousiast gemaakt om de pen te blijven hanteren. Door (huiswerk)opdrachten zet ze je hersenen aan om creatief en artistiek bezig te zijn.

Simone de Jong

Programma

Dag 1
14.00 uur Aankomst bij het Lage Noorden
14.30 – 16.00 uur schrijfcoachsessie
Tijd om te schrijven, te wandelen of eigen invulling

Dag 2
Tijd om te schrijven, te wandelen of eigen invulling
14.30-16.00 uur schrijfcoachsessie
Tijd om te schrijven, te wandelen of eigen invulling

Dag 3
Tijd om te schrijven, te wandelen of eigen invulling
12.00 uur vertrek
€ 697,- vrijgesteld van btw

Overnachten in een sfeervolle cabin

In dit sfeervolle schrijfhuisje van 40 m2 sla je twee vliegen in een klap; comfort én buitengevoel. In de cabin vind je een eigen keukentje en sanitair, goede bedden en schrijf je lekker geïsoleerd.

Wat krijg je in het schrijfhuisje:

# veel privacy
# twee eenpersoonsbedden
# kitchenette
# douche en toilet
# pelletkachel
# open indeling
# terras
# bed- en bad- en keukenlinnen
# gratis wifi in de kantine
# eindschoonmaak

Deze huisjes worden niet alleen geboekt door schrijvers. Ook kunstenaars, natuurliefhebbers en kunstminners trekken zich hier graag terug. Wil jij ook op deze bijzondere plek aan je verhaal werken en uitwaaien?

Individuele schrijfbegeleiding en eerste hulp bij vastlopers en lege pagina’s

Voordat je naar Marrum komt, hebben we online intake om jouw behoeften voor de schrijfcoaching te bespreken.

Tijdens jouw verblijf krijg je twee schrijfcoachsessies van 1,5 uur, een-op-een met Ingeborg, waarbij zij de volle aandacht heeft voor jou en jouw verhaal

Mocht je vastlopen of te lang naar een lege pagina staren, dan is Ingeborg dichtbij en beschikbaar om je weer op weg te helpen.

Schrijven en uitwaaien wanneer het jou uitkomt

Schrijfcoach Ingeborg inspireert, activeert en motiveert jou om je verhaal woorden te geven. Ook kan ze je helpen met de structuur van je boek en het ontdekken van de rode draad van jouw levensverhaal.

Deze driedaagse kun je inplannen wanneer het jou uitkomt. Neem contact met me op om beschikbare data te bespreken. 

Je hebt de keuze uit twee schrijfhuisjes met elk hun eigen charme.

Welk schrijfhuisje heeft jouw voorkeur?

Twee schrijfhuisjes

Schrijfhuisje 1

Schrijfhuisje 2

Voelt dit alsof dit je echt verder kan helpen? Neem dan nu contact met me op om deze schrijfdriedaagse te boeken. Je kunt kiezen uit twee schrijfhuisjes die ieder hun eigen sfeer hebben.

Buitendijks gebied Marrum, wereldberoemd sinds 2006

Mijn woonplaats Marrum en het buitendijks gebied zijn sinds november 2006 wereldberoemd door het paardendrama en de spectaculaire redding. Zie ook onderstaande video die mij nog elke keer ontroert.

De schrijfhuisjes staan op het terrein van Kunstwerf Het Lage Noorden. Het Lage Noorden ligt op een bijzondere plek die al heel wat jaren wordt bezocht door fietsers, wandelaars, Friezen, natuurliefhebbers en rustzoekers. Deze plek maakt wezenlijk onderdeel uit van de omgeving en de eigenaars werken intensief samen met lokale aanbieders en bedrijven. Bezoekers maken kennis met kunst, maar vooral met het maakproces. En natuurlijk genieten ze van de natuur, de rust, de sfeer en de Friese gastvrijheid. Daarnaast vind je er mooie plekjes in de tuin, een uitkijktoren, kantine en de werkplaatsen en ateliers van kunstenaars. Kortom: het verblijf bij het Lage Noorden is een bijzondere ervaring.

wanneer wil je drie dagen komen schrijven en uitwaaien? stuur een bericht en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek. bij een wederzijdse klik, plannen we samen een datum