Schrijfcoaching

met aandacht
voor jou en jouw verhaal 

Ik ben Ingeborg

Schrijfcoach, docent en trainer 

Graag help ik jou woorden geven aan jouw verhaal 

Individuele schrijfcoaching

Wil je aandacht voor jouw verhaal, gemotiveerd aan de slag en heb je daar tijd en geld voor over? Dan is een intensief en persoonlijk schrijftraject wat voor jou.

 Ik ben een schrijfcoach met oprechte aandacht voor jou en jouw verhaal.

Ik inspireer, motiveer en activeer ambitieuze schrijvers om hun verhaal woorden te geven. 

Schrijven en uitwaaien in Marrum

Trek je  drie dagen terug in een schrijfhuisje in Marrum. Ik kom langs om je te begeleiden en te motiveren zodat je in de schrijfflow komt, meters maakt en zonder afleiding aan je verhaal kunt werken. Omringd door een rustgevend landschap, inspirerende mensen en alle aandacht voor jou en jouw verhaal.

Schrijf- en sparsessie

Ben ik op de goede weg?
Gaat mijn verhaal de juiste kant op?
Schrijf ik goed genoeg?
Wat kan er beter?

Worstel je met onzekerheid? Ik lees je teksten grondig en vertel wat er goed gaat en hoe je je verhaal beter kunt maken.

Structuursessie

Je hebt een geweldig verhaalidee. En misschien ben je al enthousiast begonnen met schrijven. Hoe maak je van alle losse scènes, onderwerpen en teksten een rond verhaal? Of een boek?

Tijdens een structuursessie bouw je losse teksten naar een stevig fundament van jouw verhaal. Ik geef je inzicht en houvast in hapklare brokken. Van chaos naar  duidelijke verhaallijnem 

Inspiratie- en coachsessie

Een inspiratie- en coachsessie helpt je om het enthousiasme en je schrijflust weer aan te wakkeren.

Tijdens een sessie luister ik met aandacht naar jou en je verhaal. Ik hoor waar je staat, waar je naartoe wilt en waar je tegenaan loopt.

Ik inspireer, motiveer en activeer je zodat je na deze sessie zelf verder kunt schrijven.

Wat is schrijfcoaching?

Schrijfcoaching wordt ook wel individuele schrijfbegeleiding genoemd. Je krijgt dan hulp van een professionele schrijfcoach,  een professional die haar schrijftalent en schrijfervaring inzet om je te helpen tijdens het schrijfproces. 

Een schrijfcoach geeft inzicht in je sterke punten en waar en hoe je jouw verhaal kunt verbeteren. Door de opbouwende feedback kun je je verhaal verbeteren en je schrijftalent ontwikkelen.

Ben je begonnen met schrijven maar loop je vast?
Loop je tegen blokkades aan als je zelf probeert verhalen te schrijven?
Wil je een boost en hulp en nu echt serieus aan de slag met je schrijfproject?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.
Waarom je bij mij in goede handen bent?

Van mijn cursisten, coachees en leerlingen krijg ik vaak terug dat ik:

  • het programma bied dat past bij jouw schrijffase
  • je vertrouwen geef
  • en inspirerend lesmateriaal heb
  • me goed voorbereid
  • de opdrachten supergoed opbouw
  • enthousiast ben, activeer en inspireer
  • een fijne, vertrouwde en veilige sfeer creëer
  • voor goede interactie in de groep zorg
  • aantoonbare kennis en ervaring heb.

Voor wie is schrijfcoaching?

Weet jij diep van binnen al een tijdje dat jouw verhaal eruit wil. Verdient jouw verhaal het om opgeschreven te worden.
Heb jij een geweldig verhaalidee?
Maakte je iets mee dat je graag aan het papier wil toevertrouwen? Voor jezelf, voor je familie of misschien als boek?

Voel je dat het tijd is om jouw verhaal aan het papier te vertrouwen? Maar is er altijd iets of iemand dat voorrang krijgt boven een ongestoord schrijfmoment? En als je het verhaal  weer oppakt, kom je er niet meer lekker in. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Zit er wel iemand op mijn boek te wachten? De twijfel slaat toe en je ziet door de bomen het bos niet meer…

Gun jezelf dan tijd, rust en ruimte om je schrijverschap in beweging te zetten en je verhaal woorden te geven. 

Schrijfcoaching is voor iedereen die wil gaan schrijven en graag een schrijfcoach naast zich wil hebben. Aan wie je kunt vragen of je op de goede weg bent, of de verhaallijn nog helder is en of je personages lekker uit de verf komen.

Als schrijfcoach deel ik graag mijn liefde voor schrijven en structuur met jou. Twijfel je over taalkundige zaken? Als ervaren schrijver en docent Nederlands weet ik precies hoe ik jou kan helpen om jouw verhaal te verbeteren. 

 

Hoe ziet een individueel schrijftraject eruit? 

Wil je aandacht voor jouw verhaal, gemotiveerd aan de slag en heb je daar tijd en geld voor over? Dan is een intensief en persoonlijk schrijftraject wat voor jou.

In het eerste gesprek vertel je jouw verhaal. Waar je staat. Wat er speelt en wat je graag zou willen. Ik luister met volledige aandacht naar jou en jouw verhaal. Samen onderzoeken we wat je nodig hebt om jouw verhaal te vertellen. Op basis van dit gesprek maak ik een training op maat voor jou.

 Meestal is dat een combinatie van: show don’t tell, levensechte personages, krachtige dialogen, een logische verhaalopbouw en structuur, de kracht van storytelling en schrijftechnieken, planning en schrijfroutine. Maar ook: je innerlijke criticus op een zijspoor zetten en andere blokkades doorbreken.  

1. Hoelang duurt een individueel schrijftraject?

Een traject duurt tussen een half jaar tot een jaar. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van wat jij wilt, wat je tegenhoudt om echt aan de slag te gaan en hoe gemotiveerd jij bent.  

 

2. Wat levert een traject mij op?

Dit traject zorgt ervoor dat je je schrijfvuurtje brandend houdt en dat je blijft schrijven aan jouw verhaal.

Met dit individuele en intensieve 
schrijftraject haal je alles uit je teksten. Op jouw manier, die past bij jou en je doelgroep.

Je ontwikkelt een eigen, prettig leesbare schrijfstijl. Je krijgt inspirerende theorie en motiverende opdrachten en opbouwende feedback, verbetertips en bemoediging.

 

 

3. Is dit traject geschikt voor mij?

Geloof jij in jouw verhaal en wil je door mij begeleid worden in een traject dat bij jou past en ook voor jou helemaal klopt en goed voelt?  Dan is dit wat voor jou. 

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om jouw verhalen/jouw verhalen te vertellen. Wil je aandacht voor jouw verhaal, gemotiveerd aan de slag en heb je daar tijd en geld voor over? Dan is een intensief en persoonlijk schrijftraject wat voor jou. 

4. Zeg jij altijd JA na een kennismakingsgesprek?

Nee, ik zeg niet altijd Ja. Alleen als ik ook echt een JA voel. Soms voel ik geen klik,  denk ik dat je nog niet toe bent aan een individueel schrijftraject of passen wij niet bij elkaar. Dan zeg ik NEE.

5. Wanneer starten we?

De individuele sessies stemmen we samen af. Net als de frequentie: eens per twee weken, een sessie per maand of een keer per twee maanden.

6. Ik heb het geld (nog) niet, is het dan zinvol om een kennismakingsgesprek aan te vragen?

Als de investering te hoog is, kun je in termijnen betalen. Belangrijker is of jij geld en tijd wilt vrijmaken voor deze schrijfreis. Voel je dat dit het juiste moment is om dit traject te doen, dan kun je ervoor kiezen om je spaarrekening aan te spreken of iets anders af te zeggen. 

7. Hoe ziet het traject er precies uit?

Zes maanden tot een jaar lang begeleid ik jou in alles wat nodig is om jouw verhaal te vertellen. Dat stem ik af per sessie. In de praktijk is dat een combinatie van: personages, dialogen, verhaalopbouw en structuur, storytelling en schrijftechnieken, planning en schrijfroutine, innerlijke criticus en andere blokkades. 

Coachingpakketten 

Strippenkaart voor feedback en online sparren 

Lever korte verhalen in en ik geef je opbouwende feedback, bemoediging en verbetertips. Dit werkt als een stok achter de deur en zo houd jij de vaart erin.

Elke strip is feedback op maximaal 4000 woorden waard inclusief één uur online feedback bespreken. 

Meer info

Hoe werkt dat?
Je stuurt mij per e-mail je verhaal in een Word-document toe. De redactionele ingrepen voer ik uit met de functies ‘wijzigingen bijhouden’ en ‘opmerkingen’ zodat je precies kunt zien welke suggesties ik geef en wat ik aan de tekst veranderd heb.

Investering voor een strippenkaart
€ 697,00   voor vijf strippen                 

€ 1197,00  voor tien strippen

Je betaalt deze strippen vooraf in één keer of in twee of drie termijnen.

 

Individueel traject op maat

Voel je dat het tijd is om jouw verhaal aan het papier toe te vertrouwen? Maakte je iets mee dat je graag aan het papier wil toevertrouwen? Voor jezelf, voor je familie of misschien als boek?

Maar is er altijd iets of iemand dat voorrang krijgt boven een ongestoord schrijfmoment?

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben een schrijfcoach met oprechte aandacht voor jou en jouw verhaal. 

We besteden aandacht aan de techniek maar ook aan het beschrijven, begrijpen en verwerken van je levensverhaal.

Graag begeleid ik jou om jouw verhaal, onderliggende verhaallijnen en thema’s helder te krijgen.  Op een manier die past bij jou, jouw manier van schrijven en jouw doelgroep. 

Wil jij ontdekken hoe het voelt om met mij samen te werken? 
Neem dan contact met me op. 

Schrijfdriedaagse in een schrijfhuisje in Marrum 

Wil je een paar dagen ongestoord en gefocust aan je verhaal werken? En even tijd voor jezelf en terug naar de basis?

Trek je  dan drie dagen terug in een schrijfhuisje in Marrum. Ik kom langs om je te begeleiden en te motiveren zodat je in de schrijfflow komt, meters maakt en zonder afleiding aan je verhaal kunt werken. Omringd door een rustgevend landschap, inspirerende mensen en alle aandacht voor jou en jouw verhaal. 

Je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Wil jij ontdekken of dit wat voor je is en hoe het voelt om met mij samen te werken? Neem dan contact met me op. 

Over mij

Mijn naam is Ingeborg Hoogsteen en mijn bedrijf heet Bureau Twirrewyn (Fries woord voor wervelwind). Ik ben schrijfcoach, schrijver en docent.

Schrijven is al veertig jaar mijn grote liefde.  In 2015 viel ik van een Fries paard en brak ik mijn rug.  Ik besloot na jarenlang uitstellen, tijd en geld vrij te maken om mijn dromen waar te maken.  Sindsdien inspireer, activeer en motiveer ambitieuze schrijfliefhebbers om hun verhaal in woorden om te zetten. Inmiddels zijn er bijna duizend prachtige verhalen geschreven. Binnenkort ook een of meerdere van jou?

Testimonials

“Ik koos voor Ingeborg vanwege haar rust, kennis, inhoud en prettige persoonlijkheid. Ingeborg creëert altijd een veilige context waarbinnen ik kan schrijven. Na een cursus was de keuze voor een individueel traject bij haar makkelijk gemaakt. Ik wilde meer kleuring aan mijn verhaal geven. Het traject bood ruimte om de meer persoonlijke thema’s te bespreken, te onderzoeken en eventueel te verwerken in een verhaal.

Het werken met Ingeborg heb ik als prettig, gezellig en toch professioneel ervaren. Nooit dwingend, maar altijd ruimte voor eigen inbreng. Het leverde me niet alleen meer inzicht in mijn thematiek op maar ook het plezier in schrijven.
– Hieke Ferwerda

Ik doe een individueel schrijftraject met Ingeborg en ze is echt megagoed. Vanaf de eerste minuut merkte ik dat ik met een professional te maken heb. Ze is scherp, to-the-point en trekt in een bizar korte tijd je verhaal uit je pen. Echt geweldig. Daarnaast is ze ook nog warm, gezellig en een ware expert op haar vakgebied. 

Toen ik met haar ging samenwerken, voelde ik dat er ruimte was voor mij om mijn verhaal te doen en toe lichten wat ik wilde in het traject. Ze luisterde en stelde goede vragen. Vragen die mij verder hielpen om mijn vraag nog scherper te krijgen, waardoor het traject nog meer op maat kwam.  De resultaten zijn meervoudig: ik heb een stap gezet in de verwerking van mijn verleden, door deze nogmaals te bezoeken door de herinneringen op te schrijven. Ten tweede heb ik aan het einde van het traject een boek geschreven met als doel anderen te helpen en te inspireren.  

– Danielle Eerenberg – van Heck

Testimonials

“Ik worstelde met vasthouden aan mijn planning en mijn eigen onzekerheid. Ik koos voor Ingeborg als schrijfcoach omdat ik bij schrijfworkshops merkte ik dat zij intuïtief te werk gaat en dat sprak mij aan. Ze geeft me zelfvertrouwen en  inzicht in dingen die mij in de weg staan bij het schrijven.

Het werken met Ingeborg vind ik heel fijn. Ze snapt wat ik bedoel en is werkelijk in me geïnteresseerd. Ingeborg is open en creatief, reikt goede ideeën aan op de juiste momenten. Bovendien vind ik haar professioneel en kundig. Kortom: ik raad haar zeker aan.” 
– Titia Lindeboom

“Ik houd van schrijven maar vaak ben ik al doordrenkt met zwartgallige moedjes. Ingeborg weet me hier vakkundig weg te houden. Ik koos voor een individueel traject om mijn vorm te vinden om te schrijven. Het werken met haar is fantastisch. Ze is zo’n cheerleader voor me. Het levert me veel kennis over mijzelf en plezier in het schrijven op. En vertrouwen in mijn kunnen. Wil je met plezier schrijven en je vorm vinden, jezelf vinden in het schrijven? Ga dan naar Ingeborg”.
– 
Esther de Witte Hoogeveen

“Ingeborg van Bureau Twirrewyn kwam via via op mijn pad. Na de eerste ontmoeting wist ik direct: dit is wat ik nodig heb! Nu schrijf ik mijn verhaal en geeft Ingeborg mij inzicht en overzicht. Ze helpt me de ‘grote chaos’ in mijn hoofd te transformeren naar hapklare brokken. 
Ze neemt mijn blokkades en angst (kan ik dit wel?) weg door haar creatieve schrijfopdrachten. Ze geeft inzicht en houvast in de structuur van mijn boek. En zonder dat ik het door heb, staat er ineens het fundament van mijn boek! Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om een schrijftraject bij Ingeborg te volgen. Zelf had ik deze stappen nooit  (zo snel) gezet! 

– Lutske Sytema

wacht niet langer en zet de
eerste stap om jouw verhaal
woorden te geven