“Houd toch op met schrijven. Niemand wil stomme verhalen horen en die van jou al helemaal niet. Wie zit er nou op jouw woorden en verhalen te wachten?” 

Hoor jij dergelijke gedachten ook wel eens als je iets doet wat je graag wilt? Of als je iets nieuws of spannends wilt proberen? 

Niet jij maar je innerlijke criticus is dan aan het woord. En wees maar gerust: ieder mens heeft soms een pessimistische stem in zijn hoofd en baalt daarvan. 

Jouw interne zeikstraal is negatief over jou, denkt dat je dingen niet kunt en maakt je bang voor wat er kan gebeuren als je dingen doet die je graag wilt. De innerlijke criticus straft en pusht . Hij fokt je op en maakt je enorm onzeker. 

Je innerlijke criticus kraakt je graag af omdat hij je eigenlijk wil beschermen tegen falen. Liever ergens niet aan beginnen, dan dat je als een gieter afgaat en jouw poging mislukt. Hoe vaker je jezelf een negatief verhaal vertelt, hoe vaker jouw afbrekende stem van zich laat horen. Waardoor je toch maar niet een sollicitatiebrief schrijft voor die baan waar je hart meteen harder van ging kloppen. Waardoor je je toch maar niet inschrijft voor die geweldige opleiding, dat interessante weekend of leuke cursus. Dat stemmetje keihard onderdrukken, negeren of ontkennen helpt helaas niet, daar was je vast al achter. 

Je kunt die negatieveling gelukkig op meerdere manieren stoppen. Benieuwd hoe? Deze week lees je in mijn nieuwsbrief wat je aan dit irritante stemmetje kunt doen zodat je jezelf wel toestaat om je dromen en wensen uit te laten komen. 

Schrijf jezelf nu in voor mijn nieuwsbrief, onderaan mijn website of stuur een e-mail naar ingeborg@bureautwirrewyn.nl Gewoon doen!

#innerlijkecriticus #schrijven #dromendurvendoen#schrijvenvanuitjehart