Mijn naam is Ingeborg Hoogsteen (1976) en ik ben journalist sinds 1998. Schrijven doe ik sinds de kleuterschool. Brieven, liedjes en echt heel veel dagboeken vol met gedachten, observaties, gebeurtenissen en belevenissen.

Schrijven bleef ook tijdens de middelbare school mijn grote liefde. In 1999 voltooide ik dan ook de HBO-opleiding Nederlands/Publiciteit en Presentatie waar schrijven, publiceren en presenteren centraal stond. Daarnaast schreef ik in die jaren voor het Friesch Dagblad. In Suriname woonde ik van eind 1998 tot half 1999 en werkte ik als journaliste in opleiding bij het Surinaamse dagblad De West. Het Zuid-Amerikaanse land heeft mijn hart sindsdien veroverd.

Eind maart 2007 startte ik Tekstbureau Ingeborg, het bedrijf van waaruit ik op freelance basis artikelen schrijf in het Nederlands en Fries voor kranten, tijdschriften en vakbladen. Een selectie van mijn verhalen vind je hier.

Vier jaar later combineerde ik het schrijven met lesgeven. Ik begon aan de deeltijdopleiding tot docent Nederlands aan de NHL en gaf les op het MBO, VMBO en onderbouw Havo. In 2016 rondde ik die studie met succes af. Door de combinatie van verschillende activiteiten dekte de naam Tekstbureau niet meer de lading. Mijn nieuwe bedrijfsnaam Bureau Twirrewyn wel, vandaar dat ik vanaf 2019 onder die naam werk.