Mijn naam is Ingeborg Hoogsteen (1976) en mijn bedrijf heet Bureau Twirrewyn (Fries woord voor wervelwind).
Ik ben schrijfcoach, schrijver en docent.

Ik inspireer, motiveer en activeer ambitieuze schrijvers om hun verhaal woorden te geven.
Dit doe ik voornamelijk via mijn programma’s Fun, Focus en Flow (online programma), Verder met Fictie (online programma) en individuele schrijfbegeleiding. Ook organiseer ik schrijfdagen en schrijfvakanties. Daarnaast heb ik een aantal online masterclasses.

Ik schrijf al vanaf het moment dat ik een pen kan vasthouden, dus vanaf de kleuterschool. Brieven, liedjes en echt heel veel dagboeken vol met gedachten, observaties, gebeurtenissen en belevenissen.

Schrijven bleef ook tijdens en na de middelbare school mijn grote liefde. In 1999 voltooide ik dan ook de HBO-opleiding Nederlands/Publiciteit en Presentatie waar schrijven, publiceren en presenteren centraal stond. Daarnaast schreef ik in die jaren voor het Friesch Dagblad. In Suriname woonde ik van eind 1998 tot half 1999 en werkte ik als journaliste in opleiding bij het Surinaamse dagblad De West. Het Zuid-Amerikaanse land heeft mijn hart sindsdien veroverd.

Eind maart 2007 startte ik Tekstbureau Ingeborg, het bedrijf van waaruit ik op freelance basis artikelen schrijf in het Nederlands en Fries voor kranten, tijdschriften en vakbladen. Een selectie van mijn verhalen vind je hier.

Vier jaar later combineerde ik het schrijven met lesgeven. Ik haalde mijn bevoegdheid tot tweedegraads docent Nederlands en gaf les op het MBO, VMBO en onderbouw Havo.

Tot zover lijkt het net een succesverhaal. Lijkt, ja. In 2015 viel ik van een Fries paard en brak ik mijn rug. Ik herinnerde pas toen mijn droom weer om zelf een boek te schrijven en mijn liefde voor schrijven door te geven door schrijfcursussen en schrijfweekenden in Friesland te organiseren.

Ook realiseerde ik me dat het meest geschikte tijdstip nooit komt. Ik besloot na jarenlang uitstellen, tijd en geld vrij te maken om mijn dromen een kans te geven. Daarna besloot ik mijn leven om te gooien. Ik sloeg een nieuwe weg in: nam ontslag op de middelbare school waar ik werkte en besloot me voornamelijk bezig te houden met het delen van de liefde voor schrijven en mensen te inspireren, motiveren en activeren om hun verhaal in woorden om te zetten.

Inmiddels begeleid ik tientallen mensen met het schrijven van hun boek of verhaal. Daarnaast geef ik schrijfworkshops en schrijfcursussen, organiseer ik schrijfdagen en schrijfvakanties.

Vanaf 2019 heet mijn bedrijf niet meer Tekstbureau Ingeborg maar Bureau Twirrewyn. Deze naam past perfect bij een creatieve wervelwind als ik.

Van mijn cursisten en coachees krijg ik vaak terug dat ik: 
✅ – het programma bied dat past bij jouw schrijffase 
✅ – je vertrouwen geef  
✅ – enthousiast ben, activeer en inspireer 
✅ – zorg voor interactie in de groep  
✅ – aantoonbare kennis en ervaring heb  
✅ – ondersteunend en inspirerend lesmateriaal heb 

Benieuwd of ik jou kan helpen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan of kijk hier voor mijn recente aanbod.