Over mij

IK BEN GEBOREN EN GETOGEN OP DE FRIESE KLEI. WOON IN MARRUM, WERELDBEROEMD SINDS 2006 (GOOGLE MAAR EENS OP PAARDEN VAN MARRUM).
OP DEZE PAGINA VIND JE MEER OVER WIE IK BEN, WAT IK DOE EN WAAROM IK DOE WAT IK DOE. 

Mijn naam is Ingeborg hoogsteen

Mijn naam is Ingeborg Hoogsteen (1976) en mijn bedrijf heet Bureau Twirrewyn (Fries woord voor wervelwind).
Ik ben schrijfcoach, schrijver, trainer en docent.

Ik leer, inspireer, motiveer en activeer ambitieuze schrijvers om hun verhaal woorden te geven. Dit doe ik via workshops, schrijfcursussen en individuele schrijfbegeleiding. Daarnaast organiseer ik schrijfvakanties: een schrijfdriedaagse in Marrum en een de schrijfweek Vind je verhaal in Frankrijk. 

Actieve cliënten

Coachsessies

Geschreven verhalen

Koppen koffie

Iedereen kan creatief schrijven. We houden onszelf vaak tegen door te hoge eisen of een overactieve innerlijke criticus. Begin gewoon met schrijven en verras jezelf met woorden, zinnen en verhalen.”

Ingeborg Hoogsteen.

wie ik ben 

Een ambitieuze, nieuwsgierige en ondernemende vrouw met de energie van een creatieve wervelwind, vandaar mijn bedrijfsnaam Bureau Twirrewyn. Van cursisten, coachees, opdrachtgevers en collega’s hoor ik dat ik goed met mensen en recht door zee ben, hard werk en graag meedenk.

Ik ben positief en maak me werkzaamheden en computerprogramma’s snel eigen. Verder werk ik nauwkeurig, ben ik empathisch, klantvriendelijk, oplossingsgericht en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Van mijn cursisten, leerlingen en examenkandidaten krijg ik vaak terug dat ik enthousiast ben, activeer en inspireer. Daarnaast geef ik vertrouwen en creëer ik snel een fijne en veilige sfeer voor iedereen.

Naast mijn werk als schrijfcoach, werk ik ook gemotiveerd, geïnspireerd en met plezier aan projecten voor derden. 

Via de knop hieronder kom je op de pagina met meest recente projecten. Een lijst waar ik trots op ben.
Staat jouw opdracht hier binnenkort ook tussen?

  • Individuele schrijfcoaching
  • Workshops en cursussen
  • Schrijfwerk en projecten voor derden
  • Trainingen voor bedrijven

Ik houd van mooie woorden. De wereld heeft er meer nodig. Jij kunt daarbij helpen. 

waarom ik doe wat ik doe 

Ik schrijf al vanaf het moment dat ik een pen kan vasthouden, nog voor ik naar de kleuterschool ging. Schrijven bleef tijdens en na de middelbare school mijn grote liefde. Ik voltooide de HBO-opleiding Nederlands/Publiciteit en Presentatie en schreef voor het Friesch Dagblad. Toen kreeg ik de kans om in Suriname te wonen en werken, van eind 1998 tot half 1999 schreef ik voor het Surinaamse dagblad De West. Het Zuid-Amerikaanse land heeft mijn hart sindsdien veroverd.

Na de komst van mijn tweede kind schreef ik veel over voor tijdschriften en startte ik Tekstbureau Ingeborg. Ik schreef in het Nederlands en Fries schrijf voor kranten, tijdschriften en vakbladen. Later combineerde het ik schrijven met lesgeven.

Alles veranderde in 2015. Toen de Friese merrie Maaike na vijf rondjes draven ineens bokte en ik een paar meter verder op mijn onderrug terecht kwam. Het voelde alsof er een gigantisch rotsblok op mijn borstkas lag. Mijn rug bleek gebroken. Ik besloot na jarenlang uitstellen, tijd en geld vrij te maken voor mijn dromen: een boek schrijven en mijn liefde voor schrijven doorgeven via trainingen, schrijfcursussen, workshops en schrijfvakanties in en buiten Friesland.

Ik sloeg een nieuwe weg in: nam ontslag op de middelbare school waar ik werkte en besloot me voornamelijk bezig te houden met schrijven en mensen te inspireren, motiveren en activeren om hun verhaal in woorden om te zetten. Inmiddels begeleid ik tientallen mensen met het schrijven van hun boek of (levens)verhaal. Daarnaast geef ik schrijfworkshops en schrijfcursussen, organiseer ik schrijfdagen en schrijfvakanties.

Vanaf 2019 heet mijn bedrijf niet meer Tekstbureau Ingeborg maar Bureau Twirrewyn. Deze naam past perfect bij een creatieve wervelwind als ik.

Van mijn cursisten en coachees krijg ik vaak terug dat ik:
✅ – het programma bied dat past bij jouw schrijffase
✅ – een fijne en veilige sfeer creëer
✅ – je vertrouwen geef
✅ – enthousiast ben, activeer en inspireer
✅ – zorg voor interactie in de groep
✅ – aantoonbare kennis en ervaring heb
✅ – ondersteunend en inspirerend lesmateriaal heb
✅ – je ook bij de les houdt met een stok achter de deur en deadlines

Benieuwd of ik jou kan helpen? Bel of app me op 0620016410 of stuur een e-mail naar ingeborg@bureautwirrewyn.nl

Laten we samen gaan schrijven

Bel 

06-20016410

wacht niet langer en zet de
eerste stap om jouw verhaal
woorden te geven