Ik worstelde met vasthouden aan mijn planning en mijn eigen onzekerheid. Ik koos voor Ingeborg als schrijfcoach omdat ik bij schrijfworkshops merkte ik dat Ingeborg intuïtief te werk gaat en dat sprak mij aan. Ze gaf me zelfvertrouwen om verder te gaan en inzicht in bepaalde dingen die mij in de weg staan bij het schrijven.

Het werken met Ingeborg vind ik heel fijn. Ze snapt wat ik bedoel en is werkelijk in me geïnteresseerd. Het begrip van haar kant vind ik heel waardevol. De ruimte om persoonlijke zaken te delen, die mij weer inzicht geven in mijn personages.

Ingeborg is open en creatief, reikt goede ideeën aan op de juiste momenten. Bovendien vind ik haar professioneel en kundig. Kortom: ik raad haar zeker aan.

– Titia Lindeboom

Ik koos voor Ingeborg vanwege haar rust, kennis, inhoud en prettige persoonlijkheid. Ingeborg creëert altijd een veilige context waarbinnen ik kan schrijven. Na een cursus was de keuze voor een individueel traject bij haar makkelijk gemaakt. Ik wilde meer kleuring aan mijn verhaal geven. Het traject bood ruimte om de meer persoonlijke thema’s te bespreken, te onderzoeken en eventueel te verwerken in een verhaal.

Het werken met Ingeborg heb ik als prettig, gezellig maar toch professioneel ervaren. Nooit dwingend, maar altijd ruimte voor eigen inbreng. Het leverde me niet alleen meer inzicht in mijn thematiek op vooral ook het plezier in schrijven.

– Hieke Ferwerda

Ik doe een individueel schrijftraject met Ingeborg en ze is echt megagoed. Vanaf de eerste minuut merkte ik dat ik met een professional te maken hebt. Ze is scherp, to-the-point en trekt in een bizar korte tijd je verhaal uit je pen. Echt geweldig. Daarnaast is ze ook nog warm, gezellig en een ware expert op haar vakgebied. 

Toen ik met haar ging samenwerken, voelde ik dat er ruimte was voor mij om mijn verhaal te doen en toe lichten wat ik wilde in het traject. Ze luisterde en stelde goede vragen. Vragen die mij verder hielpen om mijn vraag nog scherper te krijgen, waardoor het traject nog meer op maat kwam. Door haar krijg ik schrijftools aangereikt die ik in vervolgtrajecten en in mijn werk altijd met me mee zal nemen.De resultaten zijn meervoudig: ik heb een stap gezet in de verwerking van mijn verleden, door deze nogmaals te bezoeken door de herinneringen op te schrijven. Ten tweede heb ik aan het einde van het traject een boek geschreven met als doel anderen te helpen en te inspireren

Danielle Eerenberg – van Heck  

Via via kwam Ingeborg op mijn pad. Na de eerste ontmoeting met haar wist ik direct: dit is wie en wat ik nodig heb! Nu schrijf ik mijn verhaal en geeft Ingeborg mij inzicht en overzicht. Ze helpt me de ‘grote chaos’ in mijn hoofd te transformeren in hapklare brokken.

Ze neemt mijn blokkades en angst (kan ik dit wel?) weg door haar creatieve schrijfopdrachten. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om bij Ingeborg een schrijftraject te volgen. Zelf had ik deze stappen nooit (zo snel) gezet

Lutske Sytema

Ingeborg is een inspirerende intuïtieve lerares. Ze heeft oprechte interesse in haar cursisten. Ik voel me echt gehoord en gezien door haar. Ik heb genoten en zal deze cursus zeker aanraden. Mijn creativiteit is door deze cursus weer gaan stromen. Ik heb geleerd zoals trucjes om meer beeldend te schrijven.Voor deze cursus bleef er weinig aan de verbeelding over van wat ik schreef. Ik ben echt enthousiast en een ambassadeur.

Carolien Abma

Ik heb ontzettend van de schrijfcursus bij Ingeborg genoten. Het heeft ertoe geleid dat ik door het schrijven meer rust heb gekregen en vaker even de tijd neem om te voelen en dit soms op te schrijven.

Ingeborg legt de theorie goed uit en ze creëert een fijne sfeer. Ik raad haar cursussen aan want het is leerzaam maar vooral leuk om te doen. Je ontdekt dat creatief schrijven binnen het bereik van iedereen ligt. Ik leerde dat iedereen een verhaal heeft en dat het leven verteld mag worden.

Hieke Ferwerda

Ingeborg is een bevriende schrijfster en ik ging mee op schrijfvakantie vanwege onze vriendschap en een gebrek aan ruimte en tijd om thuis te schrijven. 

De opbouw en inhoud van de workshops waren erg sterk en de verschillende opdrachten hielden goed verband met elkaar. De manier van presenteren was ook erg prettig en open. 

De opdrachten overtroffen mijn verwachtingen in hoe inspirerend ze waren. Ik kreeg meer inzicht in mijn hoofdpersonages en in mijn eigen proces. Ik neem mee dat ik wat meer vergevingsgezind richting mijzelf mag zijn. Dat was al een proces waar ik middenin zat, maar dit weekend heeft er zeker aan bijgedragen. 

Ingeborg heeft een open, vriendelijke houding en creëert een ongedwongen en prettige sfeer. 

Het weekend was voor mij eigenlijk te kort, dat is een goed teken. Volgende keer zou wat mij langer mogen.

– Leander

Ik was bang dat de opdrachten tijdens het schrijfweekend in het Karmelklooster vooral gericht waren op beginnende schrijvers. Ik schrijf het liefste zelf. Maar achteraf gezien hebben de opdrachten me veel gebracht. Ik heb mijn personages nu veel beter in beeld en heb tips gekregen om ze goed uit te werken. 

Ik was onder de indruk van de opbouw van de werkvormen. Ik vond het verder heel erg goed georganiseerd, Ingeborg had echt aan alles gedacht. Ze heeft oog voor detail en bouwde de opdrachten supergoed op. Ze heeft aandacht gehad voor iedereen. 

Het schrijfweekend leverde nieuwe schrijfenergie en inspiratie op. Ik ontdekte dat je creativiteit op vele manieren kunt aanwakkeren. 

– Suzanne Wouda

Ik wilde meters maken met mijn manuscript in een fijne omgeving en besloot mee te gaan met haar schrijfweekend. 

Ik heb aan weinig workshops meegedaan maar in rust en zen heb ik veel pagina’s herschreven. Ik neem mee dat rust toch het beste is om creatief te schrijven. 

Ingeborg is enthousiast, duidelijk en veelzijdig. Ik wil wel weer een weekend met haar ergens tikken. 

– Marjan 

Ik twijfelde of ik goed genoeg zou zijn in schrijven. Maar ik besloot het gewoon te gaan ervaren en dan pas te oordelen. 

Het was een fijn schrijfweekend met leuke opdrachten, een fijne groep en een inspirerende locatie. Er was een ongedwongen sfeer met een perfecte balans tussen opdrachten en eigen invulling.

Ingeborg kan goed ontzorgen en creëert veiligheid. Ze steekt anderen met haar bevlogenheid aan. Ze zorgt voor een vertrouwelijke omgeving waardoor er meteen een open sfeer is en iedereen durft. 

Deze schrijfvakantie leverde me zelfvertrouwen, inspiratie en rust op. En even het zetje naar doorpakken. 

Ik raad een schrijfvakantie van Ingeborg echt aan want naast totale ontspanning, geef je jezelf de ruimte om echt even het dagelijkse leven uit te zetten en je alleen te richten op schrijven. 

Vanaf nu ga ik tijd vrijmaken om meer te kunnen schrijven. 

– Leah Bijlsma 

Tijdens het schrijven vond ik iets terug wat ik sinds mijn middelbareschooltijd onder een stoffig kleedje had weggestopt:  zin in spelen met woorden. 

We schreven op een erg mooie locatie, de interactie was superfijn en zowel de uitleg als de opdrachten van Ingeborg waren inspirerend. Ik vind Ingeborg erg creatief en ze inspireert mensen door haar enthousiasme. 

Voor mezelf kiezen, was de voornaamste reden dat ik me opgaf voor het schrijfweekend. Ik hoopte inspiratie, creatie en rust te vinden en dat is gelukt. 

– Corrie Dijkstra

Ik was toe aan wat tijd voor mezelf en was nieuwsgierig naar het schrijven van verhalen. Via Google vond ik het schrijfweekend van Bureau Twirrewyn en besloot er blank in te gaan. 

Ik was blij verrast door het enthousiasme van Ingeborg en van haar goede voorbereiding. Alles was prima geregeld en het voelde heel vrij. 

De schrijfopdrachten vond ik inspirerend. Ze zetten me lekker aan het schrijven. Dat was heel fijn. Ingeborg heeft een prettige en positieve uitstraling en gaf mij vertrouwen om te durven schrijven. 

Ik raad een schrijfvakantie zeker aan want zoals Ingeborg die geeft is dat erg fijn, gezellig en leerzaam. Ze is open, luistert en geeft goede tips. 

Ik neem mee dat alles wat uit je pen komt, goed is en dat je creatief wordt in het bedenken en schrijven van verhalen. 

Wie schrijft, die blijft …. 

 Cisca Nijholt 

Ik wilde me opgeven maar twijfelde omdat ik niet zo van de schrijfopdrachten ben. Ik blokkeer dan vaak. 

Omdat ik behoefte had aan tijd voor mezelf en aan een oppepper om weer met schrijven te beginnen, gaf ik me toch op. 

Ik vond de schrijfopdrachten van Ingeborg veel leuker dan ik had verwacht. Ook was de groep deelnemers heel fijn en voelde de vrijheid om wel of niet aan te schuiven voor de workshops heel goed. 

Het weekend overtrof mijn verwachten. Zo heb ik meer moed gekregen om met schrijven te beginnen. En dat ik mezelf het schrijven ook moet gunnen. Dat het veel voor me betekent. 

Ingeborg is erg betrokken. Ze creëert een fijne, vertrouwde sfeer. Ook is ze motiverend om verder te gaan met schrijven. 

– Inge


De basiscursus overtrof mijn verwachtingen. In rap tempo bouw je een vertrouwensband op die de basis vormt voor de vrijheid in het schrijven. Ik leerde dat je eigen leven een enorme bron voor het schrijven is. Ingeborg is enthousiast, heeft passie voor het schrijven en legt goed uit.

– Ytske Machiela

De vervolgcursus was veel meer dan ik had kunnen bedenken. Ik leerde mijn emoties niet weg te stoppen, dingen niet mooier te maken dan ze zijn. Gewoon opschrijven. Mijn fantasie is weer aangeboord en ik ervoer opnieuw hoe heerlijk schrijven is. Niet alleen voor mijn creativiteit maar ook voor mijzelf. Schrijven werkt helend. 
De cursus heeft een goede opbouw van waaruit we steeds meer richting een verhaal schrijven gaan. De theorie zit tussen en in de opdrachten verwerkt. Dat allemaal in een fijne omgeving met inspirerende mede-cursisten. 


– Frieda Brouwer

 

Ik houd van schrijven maar vaak ben ik al doordrenkt met zwartgallige moedjes. Ingeborg weet me hier vakkundig weg te houden. 

Naast schrijven geven de cursussen van Ingeborg mij zoveel meer plezier. Tijd en ruimte creëren voor jezelf staat centraal, in welke vorm dan ook. Ik ben Ingeborg enorm dankbaar voor de lessen en de lichtheid die ermee gepaard gaat. Ik heb de flow weer gevonden.

Het werken met haar is fantastisch. Ze is zo’n cheerleader voor me. Het levert me veel kennis over mijzelf en plezier in het schrijven op. En vertrouwen in mijn kunnen. Wil je met plezier schrijven en je vorm vinden, jezelf vinden in het schrijven? Ga dan naar Ingeborg.

Esther de Witte Hoogeveen

 

 

De basiscursus was interactief, leerzaam, open, vertrouwd en gezellig. Ik raad deze cursus aan iedereen aan, niet alleen voor het schrijven maar ook voor meer zelfinzicht. Als er een vervolg komt, doe ik weer mee. Ik zou nog veel meer willen leren.

– Leah Bijlsma

Ik wist niet wat ik van de cursus moest verwachten maar ik vond het heel fijn. Het was verrassend, inspirerend en erg leuk. Elke les was weer een feestje. Ik heb geleerd dat je je niet hoeft te schamen voor iets. Alles mag.

– Jantje Hoogsteen

De cursus Creatief Schrijven vond ik superleuk. Knus in de caravan, met een flinke vaart veel zaken bij de kop gehad. Ik vind het erg leuk om verhalen te schrijven, korte stukjes. Elke keer was het een verrassing wat eruit komt. Als er een vervolg op deze cursus volgt, doe ik weer mee.

– Jannie Bouma

Ik heb veel geleerd en veel geschreven. Ging diep, veel communicatie. Leuke diverse onderwerpen en een gezellige warme ruimte. Ik heb geleerd om spontaan te schrijven dus niet te veel nadenken. Je staat stil bij grote en kleine momenten. Alles is even belangrijk. Ingeborg geeft ons ruimte, veroordeelt niet en stimuleert.

– Floriske Gerritsma

Ik vind dat je een fijne cursus hebt gegeven. Prettige leerstof, leuke opdrachten en een aardige juf. Je houdt de vaart erin met goede en plezierige opdrachten. De cursus heeft me gemotiveerd en geïnspireerd om toch door te gaan met ’taal’. De schrijfchalet is een fijne plek om te vertoeven.

– Lieuwe Jansma

In een ontspannen, rustige sfeer leerde ik dat je altijd goede woorden, zinnen, verhalen kunt schrijven. Ik leerde dat ik kan schrijven, dat alles wat er in me op komt, het recht heeft om opgeschreven te worden. Alles wat je opschrijft mag er zijn. Ik zou zeker weer een cursus bij Ingeborg doen.

– Janny van der MolenDe vervolgcursus is een goed vervolg op de basiscursus. Inspirerend door de gevarieerde opdrachten waardoor we meteen tot schrijven werden aangezet. De cursuslocatie is uniek. Door zijn ligging en inrichting, ben je even uit je normale omgeving waardoor ik extra geïnspireerd aan de slag ging. 
Wat ik heb geleerd? De verschillende aspecten van het schrijven: personages, sfeer, het gebruik van zintuigen, dialogen en plotwerktuigen. Kortom: de gereedschappen van een schrijver en hoe je die effectief inzet. 

– René Bil