Wil je graag schrijven maar ontbreekt het je thuis aan rust, ruimte, tijd en inspiratie? Ga dan met mee met de creatieve schrijfweek Vind je verhaal in Frankrijk die ik samen met schrijfster Suzanne Wouda organiseer. Laat je dagelijkse leven acht dagen achter en geniet van workshops met inspirerende schrijfopdrachten, een prachtige omgeving, ontspanning, individuele schrijfbegeleiding en lekker veel tijd om te schrijven, te luisteren en te lezen.

Net als tijdens mijn cursussen en workshops staan ook tijdens deze week schrijfplezier en het creatieve proces van herinneren, fantaseren, associëren en observeren voorop. Je kiest zelf welke workshops je volgt en schrijft ter plekke verhalen, anekdotes of scenes. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om zelf (verder) te schrijven, te lezen, te genieten van het bos, de prachtige tuin, te wandelen of te rusten.

Wil je tijd voor jezelf, ontspannen en schrijven?  

Dan is de schrijfweek iets voor jou. Of je nu beginnend bent, of al met een verhaal bezig, wij geven graag onze liefde voor schrijven aan je door en helpen je geïnspireerd op weg met kennis en vaardigheden die je meteen kunt toepassen.

Vooraf sturen we je een questionnaire toe, zodat we weten wat je graag zou willen leren, waar je tegenaan loopt en hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Benieuwd wat deelnemers van mijn schrijfvakanties vinden?

Vanwege onze vriendschap en een gebrek aan ruimte en tijd om thuis te schrijven, gaf ik me op voor haar schrijfweekend.

De opbouw en inhoud van de workshops waren erg sterk en de verschillende opdrachten hielden goed verband met elkaar. De manier van presenteren was ook erg prettig en open.

De opdrachten overtroffen mijn verwachtingen in hoe inspirerend ze waren. Ik kreeg meer inzicht in mijn hoofdpersonages en in mijn eigen proces. Ik neem mee dat ik wat meer vergevingsgezind richting mijzelf mag zijn. Dat was al een proces waar ik middenin zat, maar dit weekend heeft er zeker aan bijgedragen.

Ingeborg heeft een open, vriendelijke houding en creëert een ongedwongen en prettige sfeer.

Het weekend was voor mij eigenlijk te kort, dat is een goed teken. Volgende keer zou wat mij langer mogen.

– Leander

Ik was bang dat de opdrachten vooral gericht waren op beginnende schrijvers. Ik schrijf het liefste zelf. Maar achteraf gezien hebben de opdrachten me veel gebracht. Ik heb mijn personages nu veel beter in beeld en heb tips gekregen om ze goed uit te werken.

Ik was onder de indruk van de opbouw van de werkvormen. Ik vond het verder heel erg goed georganiseerd, Ingeborg had echt aan alles gedacht. Ze heeft oog voor detail en bouwde de opdrachten supergoed op. Ze heeft aandacht gehad voor iedereen.

Het schrijfweekend leverde nieuwe schrijfenergie en inspiratie op. Ik ontdekte dat je creativiteit op vele manieren kunt aanwakkeren.

– Suzanne Wouda

Ik twijfelde of ik goed genoeg zou zijn in schrijven. Maar ik besloot het gewoon te gaan ervaren en dan pas te oordelen.

Het was een fijn weekend met leuke opdrachten, een fijne groep en een inspirerende locatie. Er was een ongedwongen sfeer met een perfecte balans tussen opdrachten en eigen invulling.

Ingeborg kan goed ontzorgen en creëert veiligheid. Ze steekt anderen met haar bevlogenheid aan. Ze zorgt voor een vertrouwelijke omgeving waardoor er meteen een open sfeer is en iedereen durft.

Deze schrijfvakantie leverde me zelfvertrouwen, inspiratie en rust op. En even het zetje naar doorpakken.

Ik raad een schrijfvakantie van Ingeborg echt aan want naast totale ontspanning, geef je jezelf de ruimte om echt even het dagelijkse leven uit te zetten en je alleen te richten op schrijven.

Vanaf nu ga ik tijd vrijmaken om meer te kunnen schrijven.

– Leah Bijlsma

Tijdens het schrijven vond ik iets terug wat ik sinds mijn middelbareschooltijd onder een stoffig kleedje had weggestopt: zin in spelen met woorden.

We schreven op een erg mooie locatie, de interactie was superfijn en zowel de uitleg als de opdrachten van Ingeborg waren inspirerend. Ik vind Ingeborg erg creatief en ze inspireert mensen door haar enthousiasme.

Voor mezelf kiezen, was de voornaamste reden dat ik me opgaf voor het schrijfweekend. Ik hoopte inspiratie, creatie en rust te vinden en dat is gelukt.

– Corrie Dijkstra

Ik was toe aan wat tijd voor mezelf en was nieuwsgierig naar het schrijven van verhalen. Via Google vond ik het schrijfweekend van Bureau Twirrewyn en besloot er blank in te gaan.

Ik was blij verrast door het enthousiasme van Ingeborg en van haar goede voorbereiding. Alles was prima geregeld en het voelde heel vrij.

De schrijfopdrachten vond ik inspirerend. Ze zetten me lekker aan het schrijven. Dat was heel fijn. Ingeborg heeft een prettige en positieve uitstraling en gaf mij vertrouwen om te durven schrijven.

Ik raad een schrijfvakantie zeker aan want zoals Ingeborg die geeft is dat erg fijn, gezellig en leerzaam. Ze is open, luistert en geeft goede tips.

Ik neem mee dat alles wat uit je pen komt, goed is en dat je creatief wordt in het bedenken en schrijven van verhalen.

Wie schrijft, die blijft ….

Cisca Nijholt

Ik wilde meters maken met mijn manuscript in een fijne omgeving en besloot mee te gaan.

Ik heb niet aan alle workshops meegedaan maar heb in rust en zen veel pagina’s herschreven. Rust is voor mij echt het beste om creatief te schrijven.

Ingeborg is enthousiast, duidelijk en veelzijdig. Ik wil wel weer eens een weekend met haar ergens tikken.

– Marjan

Workshops en schrijfcoaching

Op alle dagen organiseren wij activiteiten die je verder helpen met je schrijven. Workshops, coaching, een vragenuur en groepssessies waarbij we elkaars teksten opbouwend bespreken. Net als tijdens mijn cursussen en workshops staan ook tijdens deze week schrijfplezier en het creatieve proces van herinneren, fantaseren, associëren en observeren voorop. Benieuwd naar het precieze programma van deze schrijfweek? Klik dan hier.

Wanneer 
Zondag 4 september 2022 vanaf 15.00 t/m zondag 11 september 2022 12.00. 

Waar 
Een prachtig boerenlandhuis genaamd Milonga. Het staat in Noord-Frankrijk, net over de grens, aan een rustig, doodlopend weggetje.
De sfeer van Milonga is moeilijk in woorden te vangen. Het is een ongedwongen, gastvrije plek, waar je een gevoel van thuiskomen ervaart. Je kunt er gaan en staan waar je wil, rondhangen in de tuin, de bossen in, met je rug tegen de oude eik zitten, kampvuur stoken.
De kamers zijn eenvoudig, met een eigen wastafel. Douches en toiletten zijn voor gezamenlijk gebruik.

Je slaapt in een een- of tweepersoonskamer. Een ruim aantal toiletten en douches vind je op de gang. In het Franse landhuis wordt heerlijk voor je gekookt en drinken staat binnen handbereik. Daarnaast gaan er leuke mensen mee die net zo van verhalen schrijven houden als jij.
We schrijven in een groep waar wederom een fijne en veilige sfeer voorop staat. Ook nieuwsgierig welke scenes er boven borrelen? Ga dan mee! 

Wie
Maximaal 14 deelnemers. 

Door wie

Schrijfster Suzanne Wouda organiseert creatieve schrijfweek met Ingeborg Hoogsteen om schrijfmeters te maken
Suzanne Wouda (1974) schrijft en werkt in het onderwijs. In 2011 kwam haar eerste kinderboek uit bij uitgeverij Ploegsma. Daarna volgden meer boeken en bundels bij verschillende uitgevers. Voor Sabel ontving zij een Zilveren Griffel en voor Oorlog in inkt en Verschoppelingen een Vlag & Wimpel van de griffeljury.
Meer informatie over Suzanne vind je hier.

Schrijfcoach Ingeborg Hoogsteen uit Marrum (Friesland) organiseert met Suzanne Wouda een creatieve schrijfweek in Frankrijk

Ik, Ingeborg Hoogsteen (1976), ben schrijfcoach, schrijver, trainer en docent Nederlands. Ik schreef jarenlang voor kranten en tijdschriften en schrijf nu fictie. Mijn bedrijf heet Bureau Twirrewyn (Fries voor wervelwind). Ik inspireer, motiveer en activeer ambitieuze schrijvers om hun verhaal woorden te geven.
Meer informatie over mij vind je hier

Waarom een schrijfweek in het buitenland?

De meeste schrijfvakanties zijn in het buitenland. Waarom? Omdat de kosten voor het verblijf en de maaltijden daar flink lager zijn dan in Nederland. Maar ook omdat je door verder van huis te gaan, letterlijk afstand neemt van je dagelijkse leven. Je laat je gewone leven echt voor een dikke week achter. 

Een schrijfvakantie buiten Nederland is van alle tijden. Beroemde en minder beroemde schrijvers zochten en zoeken inspiratie in het buitenland. Zo schreef Willem Frederik Hermans zijn meesterwerken in Parijs, pende J. K. Rowling haar Harry Potter-manuscripten neer in een café in het Schotse Edinburgh en zette Ernest Hemingway Our man in Havana op papier in Cuba. Heleen van Rooijen schrijft graag in Portugal. Ook Adriaan van Dis schrijft graag in Parijs omdat hij het een inspirerende omgeving vindt. ‘De stad heeft mij vier boeken gegeven, ik heb hier altijd zin om te schrijven,’ vertelt hij bij Bureau Buitenland.

Saskia Noort woont in Nederland maar heeft ook een huis op het Spaanse eiland Ibiza, waar zij zich een week per maand terugtrekt om in alle stilte aan haar boeken te werken. ‘Thuis schrijf ik ook wel, maar daar is altijd gedoe. De kinderen zijn er. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik om drie uur iets moet doen.’ 

Een workation voor je schrijfproject 

Tijdens deze schrijfvakantie heb je alle tijd en rust om ongestoord te schrijven en te ontspannen. Doordat je weg van huis bent, ben je meteen ook los van de drukte en verplichtingen die thuis en op je werk op je afkomen. Daardoor ontstaat focus en ruimte voor wat je het liefste doet maar in het dagelijks leven te weinig aan toe komt: schrijven. 

Tijdens onze schrijfweek word je omringd door schrijvers die je helemaal begrijpen. Elk woord wat je zegt wordt begrepen want iedereen zit in hetzelfde creatieve proces. Met elkaar geniet je van een volledig verzorgde schrijfvakantie vol inspirerende schrijfworkshops, een prachtige omgeving, ontspanning en lekker veel tijd om te schrijven. 

Volledig verzorgd met volpension 

Net als de meeste schrijfvakanties is ook deze schrijfweek op basis van volpension. Er wordt heerlijk voor je gekookt en het enige wat je hoeft te doen is aanschuiven voor het ontbijt, lunch of diner. Hoeveel tijd je buiten de workshops om schrijft, luiert of eropuit trekt, bepaal je zelf. 

Tijdens de week bieden we workshops over diverse onderwerpen, krijg je individuele schrijfcoaching en organiseren we inspirerende activiteiten. En natuurlijk is er veel vrije tijd. De schrijfweek telt namelijk acht dagen. Je doet waar je zin in hebt: lezen, schrijven, genieten van de tuin, wandelen in het bos of waar je behoefte aan hebt. Meedoen met een workshop of juist even tijd voor jezelf? Alles mag. Je hoeft niets. Pak die tijd voor jezelf en laat samen met ons je dagelijkse leven even achter om helemaal opgeladen, geïnspireerd en gemotiveerd thuis te komen. Wat let je? Ga je mee?

Kosten

Voor deze schrijfweek kun je kiezen uit twee opties: Basis en Vip. Hiervoor krijg je een compleet verzorgde schrijfweek op basis van volpension.
Zie hieronder voor de verschillen.

Niet inbegrepen

Vervoer (maar het is mogelijk samen met andere deelnemers te rijden).
Alcoholische drank buiten de maaltijd om.

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze schrijfweek vind je hier.

Lees hier wat een schrijfvakantie precies is en wat je kunt verwachten. Waarom het zo fijn is om op schrijfvakantie te gaan? Dat lees je hier.

Heb je nog vragen of twijfel je of het wat voor jou is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te overleggen.

Hartelijke groet,

Suzanne en Ingeborg