Heb je altijd al verhalen willen schrijven maar kom je er thuis niet aan toe? Ben je benieuwd welke mooie woorden, zinnen en verhalen in je schuilen? Misschien is de basiscursus Creatief Schrijven dan wat voor jou. 

Wat is creatief schrijven? 

Wikipedia omschrijft het als volgt:  “Creatief schrijven is elke vorm van schrijven waarbij de nadruk niet op functionele communicatie ligt, zoals bij journalistiek bijvoorbeeld het geval is, maar op het verhaal, de karakterontwikkeling en de literariteit van de tekst. Het kan zowel om fictie als om non-fictie gaan, bijvoorbeeld biografieën, romans, korte verhalen en gedichten. 

Voornamelijk Engelstalige hogescholen en universiteiten bieden het Creatief schrijven als workshop aan. (…) De programma’s van deze opleidingen sturen aan op het schrijven van oorspronkelijk werk in je eigen stijl.” 
Ook ik stimuleer en activeer het vinden van je eigen schrijfstijl. 

Creatief schrijven in Friesland

Tijdens de basiscursus Creatief Schrijven activeer ik jouw vergeten herinneringen, laat ik je kennismaken met beeldspraak en leer ik je schrijven met je zintuigen. Je krijgt inspirerende schrijfopdrachten en schrijft ter plekke verhalen, anekdotes of gedichten. Je leest voor en luistert naar elkaars teksten. We schrijven in een kleine groep waar een fijne en veilige sfeer voorop staat.

De cursus bestaat uit zes cursusmomenten:
dit jaar voorlopig uitsluitend online. Meer info en aanmelden kan via deze pagina.


Wat vonden oud-cursisten van deze cursus?

Ik koos voor deze cursus omdat ik creatiever wilde schrijven en deze cursus voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Ik vond het heerlijk. Ik leerde dat je altijd wel iets op papier krijgt en dat het achteraf leuker is dan je op voorhand had kunnen bedenken. Ingeborg creëert een fijne sfeer, bouwt de cursus mooi en logisch op en heeft leuke interactieve oefeningen. Als je een creatief stuk van jezelf wilt aanspreken, raad ik deze cursus zeker aan. Ik wil de vervolgcursus bij Bureau Twirrewyn doen en nog eentje en nog eentje.

– Martha de Boer

De basiscursus overtrof mijn verwachtingen. In rap tempo bouw je een vertrouwensband op die de basis vormt voor de vrijheid in het schrijven. Ik leerde dat je eigen leven een enorme bron voor het schrijven is. Ingeborg is enthousiast, heeft passie voor het schrijven en legt goed uit.

– Ytske Machiela

Ik vind de basiscursus Creatief Schrijven een zinvolle cursus met Ingeborg als bevlogen cursusleider. De inhoud is heel goed, de interactie prima, de locatie is heel bijzonder en de cursus heeft een erg leuke opbouw. Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik leerde nadenken en herinneringen kort opschrijven, doorschrijven en dat niets fout is. Ook leerde ik mijn creatieve brein beter ontwikkelen. Ik vond het erg leuk om mee te doen en kan me nu beter uitdrukken op papier. Mogelijk ga ik ooit verhalen schrijven.

– Anne Bouma

De basiscursus was interactief, leerzaam, open, vertrouwd en gezellig. Ik raad deze cursus aan iedereen aan, niet alleen voor het schrijven maar ook voor meer zelfinzicht. Als er een vervolg komt, doe ik weer mee. Ik zou nog veel meer willen leren.

– Leah Bijlsma

De cursus Creatief Schrijven vond ik superleuk. Knus in de caravan, met een flinke vaart veel zaken bij de kop gehad. Ik vind het erg leuk om verhalen te schrijven, korte stukjes. Elke keer was het een verrassing wat eruit komt. Als er een vervolg op deze cursus volgt, doe ik weer mee.

– Jannie Bouma