Het inspiratiespel ‘De Oerkarakters’ geeft veel inzicht in je levensloop, drijfveren en relaties. Daarnaast zijn deze kleurrijke inspiratiekaarten een ideaal middel voor schrijvers om interessante, levensechte personages te bedenken waar je lezers, kijkers of klanten meteen van gaan houden.

Herkenbare personages

Archetypes zijn tijdloze oerkarakters en symbolen die iedere kijker of lezer, waar dan ook ter wereld, herkent. Ieder mens heeft namelijk eigenschappen, drijfveren en een levensdoel die je terug kunt brengen tot één dominant archetype. Oertypes spreken mensen op een dieper niveau aan en verlenen daardoor verhalen extra power en diepgang. Vandaar dat schrijvers, kunstenaars en reclamemensen vaak een of meer archetypes in hun film, boek, kunstwerk of commercial stoppen.

Inspiratiespel De Oerkarakters

Deze kaarten zijn eigenlijk onmisbaar voor iedereen die zijn levensloop, drijfveren en keuzes beter wil leren begrijpen. Ben jij een Froukje Fröbel, een Wiebe Winnaar of juist een typische Zwaantje Zorgzaam? En welk type is jouw moeder, (ex-)partner, beste vriend of vriendin? Passen die types goed bij elkaar of levert deze combinatie juist veel strijd op? Ontdek welke archetype jij bent en de puzzelstukjes vallen op zijn plek. 

Maak kennis met zeven vrouwelijke archetypes, acht mannelijke oerkarakters en de twaalf algemene archetypes onder wie Sexy Silke, Solistische Sjoerd en Teake Temperament. Laat je inspireren door dit spel en laat je meevoeren in de wereld van de universele archetypen en creëer geweldige personages waar je lezers, kijkers of klanten meteen van houden of krijg inzicht in jouw leven en gemaakte keuzes.

Spontane uitbraak van artistieke inspiratie

Het spel is ontstaan na het lezen van vele boeken over archetypes waaronder ‘de ontembare vrouw’ van Jungiaans psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estes en het werk van Jean Shinoda Bolen. Bolen is psychiater, Jungiaanse psychotherapeute en schrijver van ‘Godinnen in elke vrouw’ en ‘Goden in elke man’. Zij koppelde Griekse godinnen en goden aan de archetypen van Jung. Ook de boeken van Marlies Brenters, ‘Een vrouw heeft zeven gezichten’  en ‘Mannen in soorten en maten’, zorgden bij mij voor een acute uitbraak van artistieke inspiratie en de geboorte van deze inspiratiekaarten. Deze kaarten staan ook bij cursisten garant voor inspiratie en creativiteit.

Je kunt het spel afhalen in Marrum of door mij laten verzenden. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met het inspiratiespel? Bestel het spel hier: