Het inspiratiespel ‘De Oerkarakters’ geeft veel inzicht in je levensloop, drijfveren en relaties. Daarnaast zijn deze kleurrijke inspiratiekaarten een ideaal middel voor schrijvers om interessante, levensechte personages te bedenken waar je lezers, kijkers of klanten meteen van gaan houden.

Inspiratiespel De Oerkarakters

Deze kaarten zijn onmisbaar voor iedereen die zijn levensloop, drijfveren en keuzes beter wil leren begrijpen. Ben jij een Froukje Fröbel, een Wiebe Winnaar of juist een typische Zwaantje Zorgzaam? En welk type is jouw moeder, (ex-)partner, beste vriend of vriendin? Passen die types goed bij elkaar of levert deze combinatie juist veel strijd op? Ontdek welke archetype jij bent en de puzzelstukjes vallen op zijn plek. 

Schrijf met dit kleurrijke inspiratiespel ‘De Oerkarakters’ een verhaal met een herkenbaar archetype en de lezers zullen zich in hem of haar herkennen. Maak jij binnenkort kennis met onder meer Sexy Silke, Solistische Sjoerd en Teake Temperament?

Doe nu de quiz

Doe op mijn pagina de quiz voor mannen, de quiz voor vrouwen of de quiz voor algemene archetypes en kom erachter wie jij bent.

kennis met zeven vrouwelijke archetypes, acht mannelijke oerkarakters en de twaalf algemene archetypes onder wie Sexy Silke, Solistische Sjoerd en Teake Temperament. Laat je inspireren door dit spel en laat je meevoeren in de wereld van de universele archetypen en creëer geweldige personages waar je lezers, kijkers of klanten meteen van houden of krijg inzicht in jouw leven en gemaakte keuzes.

Herkenbare personages

Archetypes zijn tijdloze oerkarakters en symbolen die iedere kijker of lezer, waar dan ook ter wereld, herkent. Ieder mens heeft namelijk eigenschappen, drijfveren en een levensdoel die je terug kunt brengen tot één dominant archetype. Oertypes spreken mensen op een dieper niveau aan en verlenen daardoor verhalen extra power en diepgang. Vandaar dat schrijvers, kunstenaars en reclamemensen vaak een of meer archetypes in hun film, boek, kunstwerk of commercial stoppen.

Spontane uitbraak van artistieke inspiratie

Het spel is ontstaan na het lezen van vele boeken over archetypes van Clarissa Pinkola Estes en het werk van Jean Shinoda Bolen. Bolen is psychiater, Jungiaanse psychotherapeute en koppelde Griekse godinnen en goden aan de archetypen van Jung. Ook de boeken van Marlies Brenters zorgden bij mij voor een acute uitbraak van artistieke inspiratie en de geboorte van onder meer Solistische Sjoerd, Teake Temperament en Nuchtere Nynke die worden belicht in deze inspiratiekaarten.
Deze kaarten staan garant voor inspiratie, zelfinzicht en creativiteit.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met het inspiratiespel? Of wil je een origineel cadeau geven? Bestel het spel hieronder. Je kunt het spel afhalen in Marrum of door mij laten verzenden.